1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'AÇILIRSA, BAKARIZ'
'AÇILIRSA, BAKARIZ'

'AÇILIRSA, BAKARIZ'

Turizm Bakanlığı Kıbrıs’ın kuzeyinde ilk TESETTÜRLÜ OTELİ olarak “bugün” açılacağını duyuran ve “izinsiz” olduğu ortaya çıkan ‘Aklima Family Hotel’le ilgili ‘faaliyette olmadığı için’ herhangi bir işlem yapılamayacağını açıkladı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs’ın kuzeyinde ilk TESETTÜRLÜ OTELİ olarak “bugün” açılacağını duyuran ve “izinsiz” olan Aklima Family Hotel’in faaliyete girmediği, “yasal bir müracaatı” bulunmadığı için hakkında herhangi bir işlem yapılamayacağı açıklandı.  

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan YENİDÜZEN’e yapılan açıklamada, hakkında araştırma yapılan Aklima Family Hotel’in şuanda faaliyette bulunmadığı ve herhangi bir müracaat yapılmadığını belirterek, faaliyette olmayan bir yer için şuanda herhangi bir işlem yapılamayacağı ancak tesisin işler duruma geçmesi halinde gerekenin yapılabileceği ifade edildi.

Bu arada Aklima Family Hotel Koordinatör ve Danışmanı Teslime Gündüz’ün geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, eskiden Lapethos Otel olarak kullanılan otelde konsept değişikliğine gidildiğini ve çalışmaların 1 aydır sürdüğünü belirterek, otelin 1 Ağustos (bugün) faaliyete geçeceğini açıklamıştı.

Faaliyette olmayan bir yer için şu anda herhangi bir işlem yapılamayacağını ifade eden Turizm Bakanlığı Bürokratları, ancak tesisin işler duruma geçmesi halinde gerekenin yapılabileceğini çünkü Bakanlık’tan izni bulunmadığını yineledi…

“Böyle bir otel faaliyette değil”

 Kıbrıs’ın kuzeyinde ilk ‘TESETTÜR OTELİ’ olarak sosyal medyada ilanı duyurulan Aklima Family Hotel’ ile ilgili Turizm ve Çevre Bakanlığı dün gerekli araştırmaları başlattı. Sosyal medyadaki ilan üzerinden başlatılan araştırma sonucu, ‘Aklima Family Hotel’ olarak herhangi bir faaliyet olmadığı ortaya çıktı.

YENİDÜZEN’e konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı bürokratları, Aklima Family Hotel ile ilgili araştırma yaptıklarını, otelin şuanda faaliyette bulunmadığını belirterek, böyle bir şirketin Turizm Bakanlığı’na yazılı yasal bir müracaatı olmadığını açıkladı.  

Bakanlık, Turizm Gelişim Yasası’na bağlı “inanç turizmi” altında bu tür otelin açılmasında yasal engel bulunmadığını, ancak bahse konu yerin faaliyete geçmesi için gerekli tüm uygunluk görüşleri ve izinlerin alınması gerektiğini, bu nedenle şuanda “böyle bir otelin söz konusu olmadığını” ifade etti.

“Onay yok, isim yok”

Bakanlık yetkilileri, ortada sadece sosyal medya üzerinden yayınlanan bir ilan olduğu, faaliyette olmayan bir yer için bakanlığın herhangi bir şey yapamayacağını aktararak,  tesisin faaliyete geçmesi halinde gerekli işlemlerin yapılabileceğini ifade etti. Bürokratlar, Oteller Encümeni’nden de alınmış bir işletme izni olmamakla birlikte, Aklima Family Hotel’in Şirketler Mukayyitliği’nden de “ONAY ALMAMIŞ BİR İSİM” olduğu dile getirildi.

 

“Yasal bir engel yok”

Bakanlık bürokratları, 2012 yılında geçen Turizm Gelişim Yasası’na bağlı olarak ‘İnanç Turizmi’ altında, bu tür bir otelin faaliyete geçebileceğini, yasal bir engel olmadığını dile getirdi. Bürokratlar, bir engel olmamakla birlikte, bu yerin faaliyete geçmesi için gerekli tüm uygunluk görüşleri ve izinlerin alınması gerektiğini, bu nedenle şuanda “böyle bir otel söz konusu olmadığını” ifade etti.

Aklima Family Hotel Koordinatör ve Danışmanı Teslime Gündüz’ün geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, eskiden Lapethos Otel olarak kullanılan otelde konsept değişikliğine gidildiğini ve çalışmaların 1 aydır sürdüğünü belirterek, otelin 1 Ağustos (bugün) faaliyete geçeceğini açıklamıştı.

 Otel yetkilisi YENİDÜZEN’e konuşmuştu: “Çalışmalar 1 aydır sürüyor”

Hatırlanacağı üzere Aklima Family Hotel Koordinatör ve Danışmanı Teslime Gündüz, geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e konuşarak, otelin 1 Ağustos’ta faaliyete geçeceğin, hem Kıbrıs’ın kuzeyinden hem de yurt dışından yoğun talep olduğunu açıklamıştı.

Gündüz, eskiden Lapethos Otel olarak kullanılan otelde konsept değişikliğine gidildiğini aktararak, çalışmaların 1 aydır sürdüğünü söylemişti. “Aynı turizm işletmeciliği altında faaliyet göstereceğiz. Yalnızca İslami düşünce yapısına uygun tesis olarak izin yoktur. Tatil ve otelcilik anlamında hizmetler veriliyor” demişti. Gündüz, muhafazakar ailelere özel, alkollü ortamda yemek yemek ya da tatil yapmak istemeyen ailelerin ‘rahatça’ hareket edebileceği bir ortam yaratmaya çalıştıklarını söylemişti. Gündüz, otel içerisinde yalnızca kadınların ve kız çocuklarının kullanabileceği ‘kadın havuzunun’ oluşturulduğunu ifade ederek, bunun haricinde ortak havuza girmek isteyen kadınların da ‘haşema’ mayosu giymek koşulu ile aqua parkta aileleriyle yüzebileceğini kaydetmişti.

 

Atılı vaziyette!

Öte yandan YENİDÜZEN, geçtiğimiz gün otelin açılacağı Lapta’ya gidip tesisi fotoğraflamıştı. Tesisin neredeyse yarıya yakın bölümünün kullanılmaz ve atıl vaziyette olduğu gözlemlenmiş, resepsiyon önündeki havuzun ve bazı alanların kullanıldığı, turist ağırladığı belirtilmişti.

Tesisin sahil bölümünde bulunan iskele ise yıkıma yüz tutmuş vaziyette görüntülenmişti.

Kullanılmayan ve bakımsız bölümlerin yanı sıra, tesisin 1 Ağustos’ta (bugün) tesettür oteli olarak açılabilineceğine ilişkin herhangi bir tadilat veya tamirat izine ise rastlanmamıştı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 4260 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler