1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Acı değil şenlik…
Acı değil şenlik…

Acı değil şenlik…

Muratağa Meydanı’nda şenlik düzenlendi, köyün yalnızca anı törenleriyle hatırlanmaması vurgusu yapıldı

A+A-

Mormenekşe Kadınlar Birliği’nin “Köylerimizde Çiçek Açıyor” projesi kapsamında, Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği ve Şehitler Muhtarlığı iş birliğinde dün Muratağa meydanında şenlik düzenlendi.
Şenlik, 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.Etkinlikte, çocuklar ve kadınlar ön plana çıkarıldı, şenliğin açılışını da çocuklar yaptı.
Şenlik kapsamında meydanda stantlar kuruldu, halk dansları ve dans gösterileri ile konserler yer aldı. Çocuklar unutulmaya yüz tutmuş eski oyunları oynadı.

t3-020.jpg

Etkinlikte bir de nostaljik resim sergisi yer aldı.
Şenlikle ilgili açıklama yapan Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı ve Şenlik Komite Başkanı Erşen Ummanel, etkinliği düzenlemekteki amaçlarının sadece anma törenleri yapılan ve acıyla hatırlanan bu köylerin yok olmadığını göstermek olduğunu ifade etti.

t2-038.jpg
“Acılarla hatırlandı”

Bu köylerin yaşaması için bu tür etkinliklerin sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini vurgulayan Ummanel, “Düğün bile olmadı, acılarla hatırlandı bu köyler. Sadece anma törenlerinde gelmesin buraya insanlar, bu gibi etkinlikler yapılsın, amacımız bu...” dedi.

m1-048.jpg


Ummanel, Mormenekşe Kadınlar Birliği olarak iki yıl önce yayımladıkları Geçmişten Günümüze Enginar Yemekleri Kitabı’nı Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde şehit olan kadınlara adadıklarını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur