1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. AB’nin sığınma politikaları görüşüldü
AB’nin sığınma politikaları görüşüldü

AB’nin sığınma politikaları görüşüldü

Mülteci Hakları Derneği, Avrupa Komisyonu yetkilileriyle, sığınma politikaları, pratikleri ve göç akımları hakkında görüşme yaptı.

A+A-

 

Mülteci Hakları Derneği (MHD), Avrupa Komisyonu yetkilileriyle, sığınma politikaları, pratikleri ve göç akımları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla dün bir görüşme yaptı.

MHD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek yetkilileri toplantıda, yerel bir sığınma mekanizmasının eksikliğine rağmen sığınmacı ve mültecilerin haklarını koruma çabalarından bahsederek, sığınmacı ve mültecilerin en temel haklarını kullanmalarının önünde engel bulunduğunu kaydetti.

Avrupa Komisyonu yetkililerine sunduğu raporda dernek, bölgede, özellikle Suriye’de devam eden çatışmalardan dolayı 2014 yılında Kıbrıs’a yönelik mülteci akımlarının belirgin artış gösterdiğine dikkat çekti.

Dernek, MHD’nin 2014 yılında uluslararası insan hakları ve mülteci hukukuna aykırı olarak ülkeye girişlerine izin verilmeyen veya düzensiz giriş sebebiyle suçlu muamelesi gören 200’e yakın Suriyeliye destek sağladıklarını belirtti.

Toplantıya MHD’yi temsilen Faika Deniz Paşa ve Tegiye Birey katılırken; Avrupa Komisyonu da Alessandra Viezzer (AB Program Destek Ofisi Başkanı), Francesco Luciani (Politika Sorumlusu, Uluslararası İlişkiler Birimi, İçişleri Müdürlüğü), Anne- Catherine Claude (AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü), Martin Panov (AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü) ve Charlotte Goyon (Sivil Toplum Görev Yöneticisi, AB Kıbrıslı Türk Toplumu Görev Gücü) tarafından temsil edildi.

(tak)

Bu haber toplam 1351 defa okunmuştur