1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Abim Deniz"e Lefkoşa'da olağanüstü ilgi
Abim Denize Lefkoşada olağanüstü ilgi

"Abim Deniz"e Lefkoşa'da olağanüstü ilgi

"Abim Deniz"e Lefkoşa'da olağanüstü ilgi... Kardeşi Hamdi Gezmiş anlattı: "Deniz yaşasaydı bugün de devrimci olurdu"

A+A-

 

Devrim ideali peşinde fedakârca koşturmuş bir kuşağı ve dönemin siyasi atmosferini ortaya koyan 'Abim Deniz' kitabı, unutulmaz devrimci Deniz Gezmiş'in kardeşi Hamdi Gezmiş'in düşünceleri ile Kıbrıs'ta konuşuldu.
Kitabın yazarlarından Can Dündar'ın sağlık sorunu nedeniyle yer alamadığı söyleşide, Hamdi Gezmiş katılımcıların sorularını yanıtladı.
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı'nın düzenlediği etkinlik Kalkınma Bankası Salonu'nda yer aldı ve olağanüstü ilgi gördü.

"Yine devrimci olurdu"

Hamdi Gezmiş'in söyleşide, "Deniz abim bugün yine yaşasaydı, muhtemelen aynı duygularla yine devam eder, yine devrimci olurdu, elbette düzen partileri içinde yer almazdı" sözleri alkışlarla karşılandı.
"Deniz abim de ölmek istemezdi ama şartlar öyle sürükledi" diyen Hamdi Gezmiş, "Ders alınmadı, demokratik talepler karşılanmadı, olaylar o noktaya sürüklendi" diye konuştu.
Deniz Gezmiş'in siyasi mücadelesi yanında 'insan sevgisi'nin de çok önde olduğunu anlatan Hamdi Gezmiş, "Deniz abim o nedenle birleştirici bir insan oldu, bugün çok farklı çevrelerden gördüğü sevginin sebebi bu. Bize en önemli mirası da insan sevgisi oldu" dedi.
Avrupa'da 68 kuşağının milletvekili, bakan ya da önemli görevlere geldiğini anlatan Hamdi Gezmiş, "Bizde ise ezme yolunu tercih ettiler" şeklinde duygularını paylaştı.

'Örgütlü toplum yenilmez'

Örgütlü toplumun her alanda yenilmeyeceğini söyleyen Hamdi Gezmiş, 1980 darbesi sonrası Türkiye'de örgütlü mücadelenin yok edildiğini anlatarak, "Kıbrıs'ta sendikaları, sendikacıları görüyorum, oysa Türkiye'de en önemli sıkıntı bu, örgütlü mücadele kalmadı" dedi.
Hamdi Gezmiş sohbet sonrasında okurların kitaplarını imzaladı, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Özgü'den teşekkür plaketi aldı. YD

Bu haber toplam 2243 defa okunmuştur
İlgili Haberler