1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ABD’nin Yeni Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty
ABD’nin Yeni Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty

ABD’nin Yeni Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty

Doherty’nin Eylül ayı sonunda görevi Koenıg'den devralması bekleniyor

A+A-

 

ABD’nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty, geçtiğimiz pazartesi günü Washington’da düzenlenen bir törenle yeni görevi için yemin etti.

TAK muhabirinin, ABD Büyükelçiliği’nin KKTC’de bulunan ofisinden aldığı bilgiye göre, Doherty’nin Eylül ayı sonunda John Koenig'den görevi devralması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesine göre, Doherty, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu, Avrupa ve AB İşleri Ofisi, ABD Londra Büyükelçiliği, ABD İtalya Büyükelçiliği, Uluslararası Finans ve Kalkınma Ofisi, ABD Brezilya Büyükelçiliği, ABD Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin de aralarında bulunduğu bir çok yerde yönetici ve konsolos olarak görev yaptı.

Doherty, Dışişleri Bakanlığı öncesinde bir süre aralarında Washington Post’un da bulunduğu bir çok basın organında serbest gazeteci olarak çalıştı.

Siyasi Bilimler üzerine eğitim görmüş olan Doherty’nin, London School Of Economics’ten Karşılaştırmalı Siyasal Sistemler üzerine master derecesi bulunuyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan çeşitli defalar aldığı onur ödülleri de bulunan Doherty, ana dilinin yanı sıra, İtalyanca, Rusça ve Portekizce biliyor.

(tak)

Bu haber toplam 1612 defa okunmuştur