1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de polis şiddetine protesto
ABDde polis şiddetine protesto

ABD'de polis şiddetine protesto

Amerika genelinde 70'in üzerinde şehirde yapılan protestolarla ABD polisinin siyahilere ve Latinlere yönelik şiddeti protesto edildi.

A+A-

Amerika genelinde 70'in üzerinde şehirde yapılan protestolarla ABD polisinin siyahilere ve Latinlere yönelik şiddeti protesto edildi.

Stop Mass Incarceration Network tarafından 22 Ekim Ulusal Protesto Günü kapsamında Amerika'nın farklı şehirlerinde düzenlenen yürüyüşlerde ABD'de polis şiddeti protesto edildi.

Protestoların Los Angeles ayağında, Downtown Olympic Bulvarı'nda toplanan yüzlerce kişi, yakın zamanda polis tarafından öldürülmeleri toplumda infiale sebep olan ve Amerika'da gündem yaratan Mike Brown, Eric Garner, Dillon Taylor ve John Crawford'un isimlerinin bulunduğu parklartları taşıyarak polis aleyhinde sloganlar attı.

Yürüyüş öncesi organizasyon temsilcileri tarafından yapılan konuşmada, Amerika'da silahsız olmalarına karşın polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden vatandaş sayısında son zamanlarda yaşanan artışa dikkat çekilerek polisin orantısız güç kullandığı ve bu durumun kabul edilemez olduğu vurgulandı.

''Sessiz kalmayacağız, direneceğiz'' sloganlarıyla polis eskortunda olaysız devam eden yürüyüş Downtown Los Angeles Polis Merkezi önünde son buldu.

Amerika'da 1996'dan beri düzenlenen 22 Ekim Ulusal Protesto Günü, polisin aşırı güç kullanımı sonucu gündeme oturan vatandaş ölümleri nedeniyle bu yıl birçok şehirde önceki yıllara kıyasla daha geniş kitlelerin katılımıyla gerçekleşti.

(AA/ÖZ/ŞEB)

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur