1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "AB sürece aktif olarak müdahil olacak"
AB sürece aktif olarak müdahil olacak

"AB sürece aktif olarak müdahil olacak"

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Kasulidis: “İlerleme kaydedildiği zaman, AB’nin sürece aktif olarak müdahil olacağına inanıyorum”

A+A-

 

Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs müzakere sürecinde ilerleme kaydedildiği zaman, AB’nin de sürece aktif bir şekilde müdahil olacağına inandığını söyledi. Kasulidis, geçtiğimiz gün Haravgi gazetesinde yer alan ve ikinci kısmı yayımlanan söyleşisinde, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına, yetkileriyle uyumlu bir şekilde, Dışişleri Bakanı olarak yardımcı olduğunu belirtti.

Müzakere sürecinde ilerleme yaşandığı zaman, AB’nin de buna aktif olarak müdahil olacağına inandığını yineleyen Kasulidis, “Çünkü tam olarak AB üyesi olacak ve AB normlarına uygun çalışacak bir Kıbrıs hakkında konuşacaklarını” dile getirdi.

Kasulidis, Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, doğal gaz araştırmalarında verilen aranın teknik sebeplere, jeolojik modelin değişecek olmasına veya uluslar arası fiyatların düşmesine bağlı olduğu konusundaki açıklamasına rağmen, kendisinin Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB)” doğal gaz olmadığı konusunda neden ısrarcı olduğu yönündeki soruyu yanıtında, ikisinin de farklı şeyler söylemediğini ifade etti. “Onasagora” ve “Amathusa” yataklarında gerçekleştirilen sondajlarda doğal gaz bulunamamış olmasının bir gerçeklikten ibaret olduğunu ve değişmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kasulidis, bununla birlikte, K.Rum Yönetimi’nin enerji planlamalarının, Enerji Bakanı’nın da söylediği gibi devam etmekte olduğunu sözlerine ekledi.
(TAK)

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur