1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yenierenköy’de kadın dayanışması
Yenierenköy’de kadın dayanışması

Yenierenköy’de kadın dayanışması

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü İskele İlçesi, Yenierenköy'de dayanışma gecesi düzenlendi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü İskele İlçesi, Yenierenköy'de dayanışma gecesi düzenlendi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya, Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak ve Kadın Örgütü İskele İlçe Başkanı Songül Nurçin'in de katıldığı gecede, kadın dayanışmasının önemi vurgulandı.

ERHÜRMAN: “ARTIK DAHA ÇOK KADIN KARAR ALMA MEKANİZMASINDA”

Yemekte konuşan Genel Sekreter Erhürman, CTP içerisinde kadınların sesinin her zamankinden güçlü çıkacağını ifade etti. Erhürman, parti tüzüğüne koyulan yüzde 40 cinsiyet kotası ile artık daha çok kadının karar alma mekanizmalarında olacağını belirtti.

DERYA: “KADIN ZOR ŞARTLARDA”

Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya,  yaptığı konuşmada genel olarak Kıbrıs’ta özelde ise İskele-Karpaz bölgesindeki kadınların zor şartlarda yaşadığına dikkat çekti.

ÖZKAYNAK: “BİRÇOK YENİLİĞİN HABERCİSİ”

Yemekte konuşan Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak de, kadınların bir araya gelmesinin birçok yeniliğe yol açtığını, ülkeyi ve Karpaz bölgesini canlandırmanın ancak kadın dayanışması ile mümkün olabileceğini ifade etti.

NURÇİN: “YALNIZLAŞTIRILDIK”

Kadın Örgütü İskele İlçe Başkanı Songül Nurçin ise yaptığı konuşmada, bölge halkının uzun yıllar yalnızlaştırıldığını, bölgeye yatırım yapılmadığını ve bölge halkının işsizlikten dolayı göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

(tak) 

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur