1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tutuksuz yargılanacak
Tutuksuz yargılanacak

Tutuksuz yargılanacak

Mağusa’da tasarrufunda 1 adet tabanca, 70 adet canlı mermi ve 7 adet av tüfeği fişeği bulunduran zanlı F.E dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da tasarrufunda 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 70 adet canlı mermi ve 7 adet av tüfeği fişeki bulunduran zanlı F.E almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Esat, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Tabancanın herhangi bir olayda kullanılmadığı tespit edildi...
Meselenin tahkikat memuru İbrahim Çangaroğlu, 30 Kasım tarihinde zanlı F.E’nin evinde yapılan aramada yatak odasında bulunan yatağın altındaki çanta içerisinde 1 adet 7.65 mm çapında kanunsuz ateşli tabanca, 70 adet canlı mermi ve 6 adet 12’lik av tüfeği fişeği, arabasında ise 1 adet av tüfeği fişeği bulunduğunu anımsattı. Tabanca üzerinde balistik inceleme yapıldığını belirten Çangaroğlu, balistik incelemede konu tabancanın herhangi bir olayda kullanılmadığının tespit edildiğini açıkladı. Çangaroğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağandı...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı F.E’nin kimlik, pasaport ve seyaht belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 7 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur