1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tutukluluk süreleri 4’er gün uzatıldı
Tutukluluk süreleri 4’er gün uzatıldı

Tutukluluk süreleri 4’er gün uzatıldı

Mağusa’da Zimbawe uyruklu Mutale David Lunda’yı 6.10 metre yükseklikten atarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen zanlı J.O.N ile K.J.N dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Zimbabwe uyruklu Mutale David Lunda’yı 6.10 metre yükseklikten atarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen zanlı J.O.N ile K.J.N dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
“Mülke tecavüz”, “Ciddi darp”, “Vahim zarar”, “Kasti hasar” ve “Katle teşebbüs” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlıların tutukluluk süreleri 4’er gün daha uzatıldı. Zanlı Nyiam ile Ndams’ın suç ortağı olan Dominic Dauda Yakub ise henüz bulunamadı.

Tahkikat devam ediyor...
Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlıların  27 Ağustos tarihinde Mağusa’da arkadaşları olan D.Y. ile birlikte, zanlı Nyiam’ı evinden çıkarttığı gerekçesiyle Sallakoğlu 5 Apartmanı no 36 adresinde kalan müşteki Mutale David Lunda’nın evine giderek kapıyı kırıp içeriye girdiklerini anımsattı. Müşteki Lunda’nın evine giren zanlıların ve henüz bulunamayan D.Y ‘nin yatak odasında uyuyan müşteki Lunda’yı uyandırarak salona gelmesini sağladıklarını belirten Karagil, müştekiyi ciddi şekilde darp ettikten sonra kollarından tutarak pencere kenarına getirdiklerini ve müştekiyi 6.10 metre yükseklikten aşağıya atarak sol ayak ve sol kolunun kırılmasına neden olup katle teşebbüs ettiklerini açıkladı.

Üçüncü zanlı her yerde aranıyor...
Polis Memuru Hasan Karagil, alınan tutukluluk süreleri içerisinde olay yerinin krokisinin çizildiğini, Sallakoğlu 5 Apartmanının girişinde bulunan güvenlik kamerasına ait kayıtların temin edildiğini, olay yeri ve çevresinde tespit edilen 5 kişiden ifade alındığını ve aranan D.Y.nin bulunabilmesi için GSM operatörleri ile yazışmalar yapıldığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Karagil, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

4’er gün daha...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 4’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1301 defa okunmuştur