1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tutuklu sayısı 2’ye çıktı...
 Tutuklu sayısı 2’ye çıktı...

Tutuklu sayısı 2’ye çıktı...

Mağusa’da 3 farklı kişiden toplam 19 bin 700 TL nakit parayı sahtekarlıkla temin eden zanlı C.A ile suç ortağı S.E dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2015 ile 2016 yılları arasında 3 farklı kişiden toplam 19 bin 700 TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan C.A ardından aranan suç ortağı S.E de tutuklandı. “Sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı C.A ve S.E, tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalacaklar.

Sahte belgeyi zanlı Ekşi düzenledi...

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı C.A’nın 2015 ile 2016 yılları arasında bankada yüklü miktarda parası olduğunu söylemek suretiyle 3 farklı kişiden toplam 19 bin 700 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini belirtti. Zanlı C.A, alacaklıların kendisini sıkıştırmaya başlamasından sonra zanlı S.E ile temasa geçerek kendisine bir yazı hazırlamasını istediğini belirten Doğan, zanlı S.E ise işlem tarihini 19 Eylül 2016 olan Türkiye İş Bankasında C.A adına bulunan 2 milyon 955 TL’nin “Kara para” yasası altında bloke edildiğini ancak bu blokenin 10 Ekim 2016 tarihinde kalkacağını ve bu parayı kullanabileceği yönünde bir belge düzenlediğini açıkladı. Doğan, zanlı S.E hazırlamış olduğu belgeyi, “Whatsapp” isimli programdan zanlı C.A gönderdiğini belirterek, zanlı C.A ise konu belgenin çıktısını alarak alacaklılardan birine verdiğini, diğer alacaklılara ise “Whatsapp” üzerinden gönderdiğini açıkladı.

Zanlıların bir birleri aleyhine iddiaları var...

Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı C.A ikinci bir gönüllü ifade verdiğini söyleyerek, zanlı S.E aleyhine bazı iddiaları olduğunu ve ifadesinde bazı isimlerin de geçtiğini belirtti. Zanlı S.E de gönüllü ifade verdiğini belirten Doğan, zanlı C.A doğrular nitelikte ifade verdiğini ve zanlı C.A aleyhine de bazı iddialarda bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Doğan, zanlı C.A ile S.E’nin tutukluluk sürelerinin 3’er gün daha uzatılmasını talep etti.

3’er gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı C.A ile S.E’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur