1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Teminata bağlandı
Teminata bağlandı

Teminata bağlandı

  Gamze PİR BAYKUR Mağusa’da kendisine olan borcunu ödemediği...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı kaportacı dükkanına tamir için bırakılan arabayı ateşe veren zanlı A.S almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.  “Kasti hasar” suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Arabayı 7 bin 500 TL zarara uğrattı...
Meselenin tahkikat memuru Raif Safa, zanlı A.S’nin 20 Ağustos tarihinde kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı Özyiğit Kaporta isimli dükkanının önüne giderek orada kaporta dükkanına tamir için bırakılan İlkin Cangil’e ait ED 228 plakalı aracın üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle ateşe verdiğini ve  7 bin 500 TL kasti hasara uğrattığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Safa, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı A.S’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve 1 KKTC vatandaşının 15 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1528 defa okunmuştur