1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Telefon tacizliği” yargıda
“Telefon tacizliği” yargıda

“Telefon tacizliği” yargıda

Eski sevgilisini çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamakla tehdit eden ve eski sevgilisine tabanca resmi gönderen zanlı Y.E.Y. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da eski sevgilisi H.D’yi defalarca telefonla arayarak taciz ettiği ve çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamakla tehdit ettiği, ayrıca eski sevgilisine tabanca fotoğrafı gönderdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Y.E.Y almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Telefon tacizliği” ve “Özel hayatın gizliliği ihlali” suçlamasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlının tutukluluk süresi 2 gün daha uzatıldı.

Balistik incelemeler devam ediyor...

Meselenin tahkikat memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlı Y.E.Y’nin 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde, eski sevgilisi H.D’yi defalarca telefonla arayarak ve mesaj yollayarak taciz ettiğini ve daha sonra ise müşteki H.D’nin zanlıya daha önceden gönderdiği çıplak çekilmiş fotoğraflarını ve bir tabanca fotoğrafını geri göndererek çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamakla tehdit ettiğini anımsattı.

Şikayet üzerine tutuklanan zanlının JL 111 plakalı aracında yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında boş kovan bulunduğunu belirten Çangaroğlu, balistik incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Çangaroğlu ayrıca zanlının konu tabancanın Sunat Atun’un koruması Bülent Çalışkan’a ait olduğunu beyan ettiğini ancak yapılan soruşturmada konu tabancanın Bülent Çalışkan’a ait olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Polis: “Ortada sahibi meçhul bir tabanca var...”

Polis Memuru İbrahim Çangaroğlu, ortada sahibi meçhul bir tabancanın olduğunu belirterek, balistik incelemerin devam ettiğini vurguladı. Çangaroğlu, balistik incelemelerin sonucuna göre zanlı Y.E.Y’nin aracında bulunan boş kovanın başka bir tabancaya ait olması ve bu tabancanın kime ait olduğunun tespit edilmesi, ayrıca tabanca ve merminin herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi halinde tahkikatın yön değiştirebileceğini açıkladı.

Zanlının, gönüllü ifadesinde mermiyi müşterisine ait bir arabayı temizlediği sırada bulduğunu beyan ettiğini açıklayan Çangaroğlu, silahlı olan müşterilerin araştırılacağını ve gerekli balistik incelemelerin yapılacağını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Çangaroğlu, zanlının davalarına “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde” davalarının da eklenebileceğini söyleyerek, zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Y.E.Y’nin tahkikat maksatları bakımından tutukluluk süresinin 2 gün daha uzatılmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur