1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tankerini kalabalığın ÜZERİNE SÜRDÜ!
Tankerini kalabalığın ÜZERİNE SÜRDÜ!

Tankerini kalabalığın ÜZERİNE SÜRDÜ!

Öldürmeye teşebbüsten tutuklanan ve olay esnasında alkollü olan zanlı S.K mahkemede, kafede oturan bazı arkadaşlarına ‘şaka yapmak’ amacıyla tankeri onlara doğru sürmeye çalıştığını kasıtlı bir şey olmadığını iddia etti

A+A-

Alsancak’ta bir kafe önünde S.K. isimli şahıs, yönetimindeki su tankerini Nidai Köle ve Mesut Balkaya isimli kişilerin üzerlerine doğru sürerek katle teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Didem MENTEŞ

Alsancak’ta faaliyet gösteren bir kafe önünde 40 yaşındaki S.K isimli şahıs, Nidai Köle ve Mesut Balkaya’yı öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklandı. Alkolü vaziyette, yönetimindeki JL 983 plakalı su tankerini Nidai Köle ve Mesut Balkaya isimli kişilerin üzerlerine doğru sürerek katle teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuklanan S.K dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı S.K mahkemede, kafede oturan bazı arkadaşlarına ‘şaka yapmak’ amacıyla tankeri onlara doğru sürmeye çalıştığını kasıtlı bir şey olmadığını iddia etti.

Nöbetçi Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Doğa Tokay ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Tokay, meseleyle ilgili olarak Lapta Polis Karakolu’nda görevli tahkikat memuru İbrahim Güleç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Güleç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Alkol tesiri altında

Güleç, 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Alsnacak’ta Ankara Caddesi üzerinde bulunan Nidai Köle Cafe isimli işyerine, alkol tesiri altında JL 983 plakalı su tankeriyle gidip, Nidai Köle ve Mesut Balkaya ile tartıştığını söyledi. Tartışma sırasında zanlının söz konusu şahıslara küfür ettiğini aktaran polis, zanlının daha sonra tankeri hareket ettirerek önce ileri daha sonra da geriye doğru sürerek katle teşebbüs suçu işlediğini ifade etti. Polis, olay neticesinde büfenin 200x240 alüminyum kapısı ve camları, iki adet plastik sandalye, iki adet demir masa ve bir yuvarlak masanın zarara uğratıldığını aktardı. Meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını, büfeye ait kamera kayıtlarının incelenmesi için kamera kasasının alınacağını ve ifadeler alınması gerektiğini söyleyen polis Güleç, zanlı S.K.’nin 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Şaka yapmak istedim”

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlıya söz hakkı verdi. Zanlı, büfede bazı arkadaşlarının oturduğunu, onlara şaka yapmak istediği için tankeri sürdüğünü iddia ederek, “kasti bir şey yok” dedi. Bunun üzerine o iki şahısın kendisiyle tartışmaya başladıklarını iddia eden zanlı, daha sonra da birkaç kişinin kendisine saldırdığını ileri sürdü.

3 gün tutukluluk

Polis memurunun şahadeti ve zanlının beyanı üzerinde Yargıç Alev Ulunay, huzurundaki olguları değerlendirerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı S.K.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur