1. HABERLER

  2. SPOR

  3. St.Hilarion’da zirve yaptılar
 St.Hilarion’da zirve yaptılar

St.Hilarion’da zirve yaptılar

Sezonun ilk tırmanma yarışında Mehmet Çocuk – Melih Pastırmacı ikilisi birinci oldu

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği KKTC 2016 Tırmanma Şampiyonası’nda, St.Hilarion yolunda yapılan ve sezonun ilk yarışı olan 3. Oğuz Özyalçın Tırmanma Yarışı’nı Mehmet Çocuk – Melih Pastırmacı ikilisi kazandı.

KKTC 2016 Tırmanma Şampiyonası Girne Boğazı – St.Hilarion arasında hazırlanan 2.3 kilometrelik parkurda Çocuk Metal sponsorluğunda yapılan ve bu sene üçüncüsü organize edilen Oğuz Özyalçın Tırmanma yarışı ile başladı.

Özellikle 4x4 limitsiz araçların olduğu E4 kategorisinde büyük çekişmeye sahne olan sezonun ilk tırmanma yarışında 1:31,526’lık derecesiyle en iyi dereceyi elde eden Mehmet Çocuk – Melih Pastırmacı ikilisi hem kategorilerinde, hem de genel klasmanda zirvede yer alırken onları 1:32,170’lik derecesi ile Hasan Reyhan ve 1:32,906’lık dereceleri ile Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi takip etti.

Arkadan itişli araçların yarıştığı E4 kategorisinde, Porsche 997 GT3 aracıyla yarışan Bora Manyera en iyi dereceyi elde ederken, 4 çeker ralli araçlarının olduğu S2 kategorisinde en iyi dereceyi, güneyden yarışa katılan Grigoris Argyou – Methodios Argyou ikilisi ve ön çeker ralli araçlarının olduğu S1 kategorisinde en iyi dereceyi İbrahim Argün – Hasan İvgen ikilisi elde etti.

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur