1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sanık Tuncay: “Ben suçsuzum...”
Sanık Tuncay: “Ben suçsuzum...”

Sanık Tuncay: “Ben suçsuzum...”

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. Sanık İbrahim Maraşlı’nın avukatı Yunsal İlhan dünkü oturumda tanık çağırmayı bitirip davasını kapatmasının ardından, sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, müvekkili sanık Mustafa İlhan Tuncay’ı yeminsiz şahadet vermeye çağırdı.

Sanık Tuncay: “Ben suçsuzum...”
Sanık kürsüsünden yeminsiz şahadet veren sanık Mustafa İlhan Tuncay, olay tarihi olan 27 Aralık 2013 tarihinde sanık İbrahim Maraşlı ve maktül Ahmet Aybak ile kaptırdığı para hakkında konuşmak için olay yerine gittiğini savundu. Sanık İbrahim Maraşlı’nın olay günü kendisini arayarak olay yerine çağırdığını söyleyen sanık Tuncay “İbrahim’e yemek var ben gelmeyeyim dedim. Ama beni ikna etti ve ben sadece oraya konuşmak için gittim” dedi. Sanık Tuncay, polise verdiği ilk ifadesinde korktuğu için bazı şeyleri söyleyemediğini ancak daha sonraki ifadelerinde bildiklerini ve gördüklerini eksiksiz anlatığını söyleyerek, Ahmet Aybak’ı öldürmediğini ve kendisinin de suçsuz olduğunu savundu.

27 Haziran tarihinde hitaplar yapılacak...
Savunma Makamlarının davalarını kapatmasının ardından sıra hitaplara geldi. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, İddia Makamı ve Savunma Makamının hitaplarını yapabilmesine olanak sağlamak için davayı 27 Haziran tarihine erteledi.

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur