1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Rakip Padania
Rakip Padania

Rakip Padania

CONIFA Dünya Kupası 2016'da mücadele etmek için Abhazya’ya giden KKTC A Milli Futbol Takımı ilk maçını bugün oynayacak

A+A-

Ogün Genç KAÇMAZ- Okan KARADEMİR (KTSYD-ABHAZYA)

Abhazya’nın Sukhum ve Gagra şehirlerinde bugün oynanacak maçlarla başlayacak olan CONIFA Dünya Kupası 2016'da KKTC A Milli Futbol Takımımız C Grubu'ndaki ilk maçında Padania ile karşılaşacak. Gagra şehrindeki karşılaşma Daur Akhvedeliani Stadı'nda saat 11.00'de başlayacak.

Toplam 22 saatlik yorucu yolculuk
Uçakla İstanbul üzerinden Rusya'nın Krasnodar şehrine geçen kafilenin buradan da 8 saatlik uzun ve yorucu bir otobüs yolculuğuyla turnuvanın gerçekleşeceği Abhazya'nın Gagra şehrine toplamda 22 saat sonra ulaşması futbolcuları çok yordu. Dün öğlen saat 12.00'de organizasyon komitesinin gösterdiği hotele ulaşan kafiledeki futbolcular günü dinlenerek geçirdi. 12 ülkenin 4 grupta mücadele edeceği CONIFA Dünya Kupası 2016'nın açılış töreni dün akşam Abhazya'nın başkenti Sukhum'daki Dinamo Stadı'nda gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan açılışta özel gösteriler de yapıldı.

İlk maç bugün
Padania ve Raetia ile C Grubu'nda mücadele edecek A Milli Takımımız gruptaki ilk maçında bugün Padania karşısında galibiyet arayacak. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların ikinci turda çeyrek finale yükseleceği turnuva 5 Haziran Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek. Milli takımımız gruptaki ikinci maçını 31 Mayıs Salı günü Raetia ile oynayacak.

Hakemlerimiz ilk maçını yönetecek
Turnuvada üç hakemimiz de görev yapacak. Osman Özpaşa, Ahmet Özkurtuluş ve Şakir Azizoğlu organizasyondaki ilk maçlarına bugün çıkıyor. Hakemlerimiz B Grubu'nda saat  15.00'te oynanacak Kürdistan-Szekely Land maçını yönetecek. Hakemlerimiz turnuva boyunca Sukhum şehrinde diğer ülkelerden gelen hakemlerle birlikte konaklayacak.

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur