1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. PARA KASASI, DERE YATAĞINDA
PARA KASASI, DERE YATAĞINDA

PARA KASASI, DERE YATAĞINDA

Girne bölgesinde Aralık 2015 ila Temmuz 2016 tarihleri arasında 40’a yakın evde yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten polis, olayla ilgili 3 suç ortağının peşine düştü

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne bölgesinde Aralık 2015 ila Temmuz 2016 tarihleri arasında meydana gelen ‘geceleyin ev açma’, ‘ev açma’, ‘kasti hasar’ ve ‘sirkat’ suçları ile ilgili tutuklanan U.Ö ve E.B, 7 gün daha poliste tutuklu kalacak.

40’a yakın evde yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturma yürüten polis, isimleri tespit edilen 3 suç ortağını arıyor.
Polis ekipleri, soruşturma kapsamında şu ana kadar 206 ziynet eşyası tespit ederken, ziynet eşyaların sahiplerini bulabilmek için de araştırmalarını sürdürüyor.

Çatalköy ve Karaoğlanoğlu’nda aramalarına devam eden ekipler, Temmuz ayında Öcen Bökeyhan’ın evinde yaşanan hırsızlık olayında çalınan para kasası da Çatalköy’de bir dere yatağında ele geçirdi.

Polisler ayrıca zanlı U.Ö’nün kullandığını tespit ettiği bir kiralık araca da emare olarak el koydu, her iki zanlının ayakkabılarını da iz inceleme şubesine gönderdi. 

30 kişiden ifade alındı…

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memurunu tanık olarak dinletti.
Mahkeme yeminli şahadet veren polis memuru, olayla ilgili bulguları aktardı.
Polis memuru zanlılar U.Ö ile E.B’nin Girne ve bölgesinde Aralık 2015 ila Temmuz 2015 tarihleri arasında meydana gelen ‘geceleyin ev açma’, ‘ev açma’, ‘kasti hasar’ ve ‘sirkat’ suçlarından methalder olduklarını söyledi.
Zanlıların  21 Temmuz tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerinde 8 gün tutukluluk kararı alındığını hatırlatan polis memuru, tutukluluk süresince 30 kişiden ifade alındığını, bir o kadar daha kişinin bilgisine başvurulduğunu belirtti.

Bökeyhan’a ait kasa, dere yatağında bulundu…

Polis memuru, olayla ilgili zanlıların ayakkabılarının iz inceleme şubesinde incelendiğini ifade ederek, zanlı U.Ö’nün bir bankaya ait hesap dökümlerinin alındığını ve incelendiğini kaydetti.
Ayrıca polis memuru her iki zanlının da hesap hareketleri ile ilgili dökümlerinin bankalardan istendiğini aktardı.
Yapılan soruşturmada zanlı U.Ö’nün sahte ehliyetle kiraladığı ve kullandığı kiralık aracın da tespit edildiğini belirten polis memuru, Öcen Bökeyhan’a ait para kasasının da Çatalköy’de bir dere yatağında bulunduğunu açıkladı.

206 ziynet eşyası tespit edildi…
Polis memuru, kasa içerisinde 93 bin TL değerindeki ziynet eşya ile ilgili herhangi bir tespitin olmadığını söyleyerek, araştırmaların devam ettiğini ifade etti.
40 yakın evde meydana gelen olaylarla ilgili yürütülen soruşturmada 206 ziynet eşyasının tespit edildiğini de açıklayan polis memuru, bulunan ziynet eşyalarının sahiplerinin tek tek araştırıldığını kaydetti.

Çatalköy ve Karaoğlanoğlu’nda araştırmalar yapıldı
Polis memuru, zanlı U.Ö’nün gönüllü ifade vererek, hırsızlık olayının yaşandığı 3 evi polise gösterdiğini dile getirerek, kayıp eşyalarla ilgili Çatalköy ve Karaoğlanoğlu’nda araştırmaların yapıldığını anlattı.
Olayla ilgili isimleri belirlenen 3 suç ortağının daha arandığını söyleyen polis memuru, zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve aranan suç ortaklarına etki etme olasılıklarının bulunduğunu kaydetti.
Polis memuru, yürütülen tahkikat kapsamında yüzlerce kayıp ziynet eşyasının olduğunu da belirterek, zanlıların 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Avukattan itiraz…
Polis memurunun 7 günlük tutukluluk talebine, zanlı U.Ö’nün avukatından itiraz geldi.
Avukat, zanlının serbest kalması halinde hiçbir emareye ve tanığa müdahale etme olasılığının olmadığını, gönüllü ifade vererek polise yardımcı olduğunu dile getirdi.

Savcı: “Bu tip suçlarda yaygınlaşma var”
İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı ise, zanlıların aleyhindeki suçların yaygınlaştığına dikkat çekerek, olayın en az 40 tane bina açmakla bağlantı olduğuna değindi.
Savcı, 3 suç ortağının arandığına işaret ederek, zanlıların 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

7 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Banu Soyer ise zanlıların 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2346 defa okunmuştur