1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öztan Özatay 9’uncu Fotoğraf Yarışması’na başvuru kabulü başladı
Öztan Özatay 9’uncu Fotoğraf Yarışması’na başvuru kabulü başladı

Öztan Özatay 9’uncu Fotoğraf Yarışması’na başvuru kabulü başladı

Öztan Özatay 9’uncu Fotoğraf Yarışması’na başvuru kabulü başladı. Başvurular 4 Şubat 2017'ye kadar alınacak.

A+A-

Özatay, serginin, ülkede fotoğraf sanatına olan ilginin derecesini yansıtması bakımından tarihsel bir işlev üstlendiğini belirterek, yarışmaya yerli yanında uluslararası fotoğrafçıların da katılmakta olduğunu söyledi.

Yarışma koşulları
Renkli Serbest Kategori, Siyah Beyaz Serbest Kategori ve Doğa Kategorisi (renkli veya siyah beyaz) olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen fotoğraf tutkunları üç farklı kategoride en az üç en fazla sekiz fotoğraf gönderebilecek.

Yarışmalacılar eserleri dijital ortamda CD’de kayıtlı olarak teslim edilecek ve tüm kategoriler için tek katılım ücreti 50 TL olacak.

Son beş yılda olduğu gibi her katılımcı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı makbuzu karşılığı 15 TL ödeyerek bu yarışmaya katılabilecek.

Sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların baskısı organizasyon tarafından yapılacak.

Sergide satılan her fotoğrafın bedelinin yüzde 50’si eser sahibi fotoğrafçıya, diğer yüzde 50’si ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na verilecek.

Öztan Özatay 9. Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için oluşturulan jüri tarafından seçilen eserler 21-31 Mart 2017 tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Başvurular 4 Şubat'a kadar
Fotoğraflar yarışmaya en geç 4 Şubat 2017 tarihinde Özatay Fotoğrafçılık’ın Kermiya veya Girne Caddesi’ndeki mağazalarına teslim edilecek.

Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması’nda dereceye girenlere profesyonel fotoğraf makineleri ve para ödülü de verilecek.

Ödüller
Ödüller ise şöyle olacak:
“Serbest Renkli Kategori’de; Öztan Özatay başarı ödülü Canon EOS 760D (18-55 Lens ile), Kemal Saraçoğlu özel ödülü bin 500 TL (Öksüz Muhasebe Sponsorluğunda), Erdal & Co. özel ödülü bin 500 TL ve Jüri özel ödülü ile belge ve plaket.
Serbest Siyah Beyaz Kategori’de; Denktaş Vakfı başarı ödülü 2 bin TL, Türkiye İş Bankası özel ödülü bin 500 TL, Jüri özel ödülü belge ve plaket.

Doğa Kategorisi’nde; Öztan Özatay başarı ödülü Canon EOS 1300 D (18-55 Lens ile),
Türkiye İş Bankası özel ödülü bin TL, Jüri özel ödülü belge ve plaket.
Tüm Kategoriler toplamında ise “en fazla sergileme alan fotoğrafçı ödülü’’ alan fotoğrafçı Hama Delta Pro180-Ball Head Tripod kazanacak.”

(TAK)

Bu haber toplam 1800 defa okunmuştur