1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Minik Ege yardımlarınızı bekliyor
Minik Ege yardımlarınızı bekliyor

Minik Ege yardımlarınızı bekliyor

Henüz 3 yaşında ve ağır bağışıklık sistemi (Hemofagositik Lenfohistiyositozis) hastalığı ile mücadele ediyor.

A+A-

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Ege Acaroğlu, henüz 3 yaşında ve ağır bağışıklık sistemi (Hemofagositik Lenfohistiyositozis) hastalığı ile mücadele ediyor.
2 aydır Cerrah Paşa Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Ege’nin önünde uzun ve pahalı bir tedavi süreci bulunuyor.
Baba Aziz Acaroğlu, facebookta “Dinle oğlum, bunları sana sen uyurken söylüyorum. Küçücük elini yanağının altına sokmuşsun, nemli alnındaki sarı lülelerin yapış yapış ıslak. Odana bir hırsız gibi süzülerek girdim. Neler mi düşündüm oğlum?” diyerek duygularını paylaştı.

Baba Aziz Acaroğlu’nun arkadaşları ise sosyal paylaşım sitesinden ‘yardım kampanyası’ başlattı, Minik Ege’ye yardımda bulunmak isteyenlere İş Bankası 6801-0213432 nolu hesaptan yardım yapılabileceği  duyuruldu.

Yenidüzen ise minik Ege’nin babasına ulaştı. Aziz Acaroğlu, “ Net bir tutarı bilemiyoruz. Yalnız uzun süreli bir tedavi olacak. Biz oraya Sağlık Kurulu ile gittik. Ama kurul Ege’ye yapılan testleri karşılamıyor. Çünkü testler hastanede değil dışarıda yapılıyor. Şimdiye kadar olanları karşıladık. Ama söylediğim gibi tedavi uzun sürecek. Bu süreç zarfında da eşim işi bırakmak zorunda. Kıbrıs’a gelsek bile her ay gidip gelmek zorundaymışız” dedi.

HLH hastalığı nedir?
Hemofagositik Sendrom yada bir diğer ismiyle HLH ( hemofagositik lenfohistiositoz ) vücudun savunma sistemlerinin ( Natural Killer hücrelerinde bozulma ve T lenfositleri, Makrofajların  aktivasyonu ) bozulması ile meydana gelir. Özellikle bu savunma hücrelerinin bozukluğuna bağlı hasta da ateş, dalak ve karaciğer büyümesi ( hepatosplenomegali ) ve sitopeni oluşur.

Bu haber toplam 31125 defa okunmuştur