1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kız arkadaşının çıplak görüntülerini çekip dağıttı iddiası!
Kız arkadaşının çıplak görüntülerini çekip dağıttı iddiası!

Kız arkadaşının çıplak görüntülerini çekip dağıttı iddiası!

Zanlı Mahkemede: “Fotoğrafları birlikte çektik. Şeker hastasıyım. Bilinç kaybı yaşıyorum.”

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da ikamet eden 55 yaşındaki M.K, 30 yaşındaki kız arkadaşının çıplak görüntülerini kayıt altına alarak, bazı arkadaşlarına dağıttığı iddiasıyla tutuklandı. Kız arkadaşı D.K ile ilişkiye girdikten sonra görüntülerini kaydederek, albüm oluşturduğu ileri sürülen M.K dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı Mahkemede, “fotoğrafları kız arkadaşıyla birlikte çektiğini, bilinç kaybı yaşadığını” iddia etti.

Ceza Davaları Yargıcı Musa Avcıoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Hasan Boşnak ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı Boşnak, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Mahan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Görüntüleri çekip dağıttığı iddia edildi
Mustafa Mahan, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Mahan, Lefkoşa Demirkent Sokak Yediler Bölgesi’nde bulunan zanlı M.K’nin ilişkiye girdiği 30 yaşındaki kız arkadaşının çıplak görüntülerini kayıt cihazıyla kayıt altında alıp fotoğraf albümüne dönüştürdüğünü açıkladı.
Zanlı M.K’nin özel hayatın gizliliğine aykırı hareket etme suçuyla ilgili olarak tutuklandığını belirten Mahan, 25 Nisan 2016 tarihinde olayın polise bildirildiğini dile getirdi.

Çok sayıda kayıt cihazı bulundu
Zanlı tarafından yapılan albüm kayıtlarının emare olarak alındığını belirten Mustafa Mahan, meseleyle ilgili olarak zanlının kalmakta olduğu ikametgahta yapılan aramada söz konusu kayıt cihazı ve birçok kamera cihazı daha bulunduğunu kaydetti. Mahan, meseleyle ilgili olarak aranmakta olan emareler ve ifadesi alınması gereken şahıslar olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı: “Bilinç kaybı yaşıyorum”
Savcı Hasan Boşnak da özel hayatın gizliliğine aykırı hareket etme suçunun 5 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini dolayısıyla zanlı M.K hakkında 3 gün süreyle tutukluluk talebini yineledi.
Mahkeme, Savcının tutukluluk talebi üzerine zanlı M.K’ye söz hakkı verdi. Zanlı M.K: “Ben şeker hastasıyım, insülin kullanıyorum. Resimleri birlikte çektik ama kimseye dağıtmadım. Bilinç kaybı yaşıyorum. Hastanede gözetim altında tutulmak istiyorum”

3 gün tutukluluk
Yargıç Musa Avcıoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, meselenin ciddi bir olay olduğunu bu nedenle soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı M.K’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Ayrıca zanlı M.K’nin doktor kontrolünden de geçirilmesine direktif verdi.

Bu haber toplam 6219 defa okunmuştur