1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KARAR VAR, SINIR DIŞI YOK
KARAR VAR, SINIR DIŞI YOK

KARAR VAR, SINIR DIŞI YOK

Bakanlar Kurulu tarafından ‘tehdit, silah zoruyla haraç topladıkları, uyuşturucu sevkiyatı’ yapmak için örgütlenmeye çalıştıkları gerekçesi ile ‘yasaklı göçmen’ ilan edilen 5 kişiden 1’i olan İrfan Tan halen sınır dışı edilmedi…

A+A-

Ayşe GÜLER

‘Tehdit, silah zoruyla haraç topladıkları, uyuşturucu sevkiyatı’  yapmak için örgütlenmeye çalıştıkları gerekçesi ile ‘yasaklı göçmen’ ilan edilen ve Bakanlar Kurulu kararı ile ihraç edilmesi gereken 5 kişiden 1’i halen Kıbrıs’ın kuzeyinde polis tarafından aranıyor.

Haklarında 25 Ağustos tarihinde alınan sınır dışı kararı bulunan Gökhan Gün, Yalçın Dağ, Erdem Şimşek, Bektaş Arıca ve İrfan Tan’ın oluşturduğu 5 kişilik listedeki kişilerin 3’ünün karar alındığında yurt dışında olduğu, 1’inin süreç içerisinde ülkeden çıkış yaptığı öğrenilirken, İrfan Tan isimli kişinin de halen ülkede olduğu kaydedildi. 

Uzun yıllardır Karşıyaka bölgesinde yaşadığı belirtilen Tan ile ilgili kararın halen uygulanmaması bölge halkında huzursuzluğa neden oldu.

Yasal prosedüre göre; ‘yasaklı göçmen’ ilan edilen şahısların polis tarafından ülkeden ihraç edilmesi zorunluluğu bulunuyor.

Bölge halkı huzursuz…

Resmi Gazete’deki kararın YENİDÜZEN tarafından duyurulmasının ardından, çok sayıda vatandaş gazeteyi aradı, hakkında sınır dışı edilmesi kararı bulunan İrfan Tan’ın halen ülkede olduğunu belirtti.
Bakanlar Kurulu kararının uygulanmaması nedeniyle bölge halkının tedirgin olduğu da öğrenilirken, “Bir karar alındı, neden uygulanmıyor? Bu durumdan rahatsızız” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı’ndan görüşme talebi…

Yaklaşık bir aydır söz konusu durum ile ilgili adım atılmadığına dikkat çeken yurttaşların İçişleri Bakanı Kutlu Evren’den görüşme talebinde bulunduğu da belirtildi.
Bölge halkının yapılacak görüşmede, endişelerini dile getirecekleri öğrenildi.

Bakanlar Kurulu kararı neydi?

Bakanlar Kurulu;  25 Ağustos 2016 tarihli kararında, ilgili şahısların Gökhan Gün’ün önderliğinde bir araya gelerek Girne’de faaliyet gösteren otel, kumarhane, gece kulübü, diskotek gibi eğlence yerlerinde tehdit, baskı ve silah zoruyla haraç topladıkları ve Türkiye’den uyuşturucu sevkiyatı yapmak için örgütlenmeye çalıştıkları ve organize suç örgütü olma yönünde ciddi adımlar attıkları saptandığını belirtti. Bu saptamalar ışığında  Kurul, ilgili şahısların Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası’nın 6’ncı maddesinin (1)’nci fıkrasının (g) bendi uyarınca Yasaklı Göçmen ilan edilmesine karar verilmişti.

Bu haber toplam 10995 defa okunmuştur