1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İş yerine çağırıp dövdüler ve tehdit ettiler
İş yerine çağırıp dövdüler ve tehdit ettiler

İş yerine çağırıp dövdüler ve tehdit ettiler

Mağusa’da Alparslan Koç’u ciddi şekilde darp edip, ölümle tehdit eden M.C, A.K, A.S ve E.A tutuklandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da alacağını tahsil etmek için Alparslan Koç’u işyerine çağıran ve ofis içerisinde Koç’u ciddi şekilde darp ettikten sonra şiddet tehdidinde bulunan M.C ile yine Koç’a şiddet tehdidinde bulunan suç ortakları A.K, A.S ve E.A tutuklandı. “Şiddet tehdidi”, “Alıkoyma” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı M.C, A.K, A.S ve E.A tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

“Borcunu ödemezsen seni yaşatmayacağız...”
Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı M.C’nin, 30 Kasım tarihinde işletmeciliğini yaptığı “Fast Direct Döviz Ltd.” isimli işyerine alacağını tahsil etmek ve konuşup anlaşmak için çağırdığı Alparslan Koç’u, kendi ofisi içerisinde borcunu ödemekte geciktiği gerekçesiyle sol kulağının üst kısmına tokat atarak darp ettiğini ve “Çoluğunu, çocuğunu ölüsüyle dirisiyle alacağım. Sana bu parayı yedirmeyeceğim. Borcunu ödemezsen elini ayağını kırarım, seni öldürürüm” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu, yine olay yerinde bulunan zanlı A.K ise Koç’un sağ gözünün üst kısmına yumruk atarak darp ettiğini açıkladı. Akabinde yine olay yerinde bulunan zanlı A.S ise Koç’a hitaben, “Borcunu ödemezsen seni yaşatmam, nereye gitsen seni bulurum, bütün ailenden gider paranı alırım” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu belirten Türe, zanlı E.A ise “Parayı öyle ya da böyle alacağız. Her yerde adamımız var. Seni yaşatmayacağız” diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını ve müştekiyi ofis içerisinde alıkoyduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Türe, her 4 zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı M.C, A.K, A.S ve E.A kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine ve 1’er KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Hacımulla, ayrıca KKTC vatandaşı olan zanlı M.C’nin 5 bin TL nakdi, yine KKTC vatandaşı olan zanlı A.K’nin 3 bin TL nakdi ve TC vatandaşı olan zanlı A.S ile E.A ise 8’er bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur