1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Girne Emirnamesi'ne ARA EMRİ
Girne Emirnamesine ARA EMRİ

'Girne Emirnamesi'ne ARA EMRİ

Halkın Partisi, Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurarak ‘Girne Emirnamesi’ için geçici ara emri aldı.

A+A-

Halkın Partisi Başkanı Kudret Özersay ve beraberindeki parti yetkilileri bu sabah Girne Emirnamesi’nin iptali için Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

Avukatlar Ayşegül Baybars ve Cemre Günsel tarafından yapılan başvuruyla birlikte, emirnamenin yürürlüğünün dava sonuna kadar durdurulması için ara emri talebinde bulunuldu.

HP’den verilen bilgiye göre, saat 12.00’de görüşülen davada Yüksek İdare Mahkemesi, davacı tarafından yapılan iddiaları ilk nazarda haklı bularak tek taraflı ara emri vermeyi uygun buldu ve Girne Emirnamesi’nin yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi. Davayla ilgili duruşma ise, perşembe günü yapılacak.

Dava başvurusunda, Bakanlar Kurulu onayıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Girne Emirnamesi’nin Anayasa, İmar Yasası ve Turizm Gelişim Yasaları’na aykırı olduğu belirtildi.

HP’nin konuyla ilgili açıklamasında, “keyfi yapılan bu uygulama ile ülkenin doğal güzelliklerinin yok olmasına göz yumulmayacağı, rant paylaşımı ve hukuksuzluklara kılıf yapmak üzere çıkarılan Girne Emirnamesi'nin iptali için sonuna kadar hukuki mücadeleye devam edileceği” belirtildi.

 

(tak)

 

Bu haber toplam 2671 defa okunmuştur