1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Evin her yerinden uyuşturucu çıktı...
Evin her yerinden uyuşturucu çıktı...

Evin her yerinden uyuşturucu çıktı...

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda yaklaşık 236 gr 500 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirildi...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda yaklaşık 236 gr 500 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan 3 adet sarma sigara, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 5 adet öğütücü ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 4 adet hassas terazi ele geçirildi. Konu maddeleri tasarruflarında bulunduran ve ayrıca uyuşturucu satışı da yaptıkları tahmin edilen biri bayan olmak üzere 3 kişi ise tutuklandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Lübnan uyruklu zanlı R.K , İran uyruklu zanlı S.M ve Hindistan uyruklu zanlı H.A.K aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

236 gr 500 mg Hintkeneviri...
Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 22 Eylül tarihinde alınan bir bilgide zanlı R.K, S.M ve H.A K’ın Mağusa Çanakkale bölgesinde bulunan evlerinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Alınan bilgi üzerine konu eve gidildiğini belirten Biçenleroğlu, eve giriş yapıldığı esnada zanlı R.K’ın , polisi görmesi üzerine elinde tuttuğu içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan 1 adet sarma sigarayı yere attığını belirtti. Biçenleroğlu, zanlı S.M ile H.A.K’ın da tespit edildiğini belirterek, her 3 zanlının da huzurunda arama yapıldığını söyledi. Biçenleroğlu, evde yapılan aramada mutfak masası üzerinde bulunan 1 adet küçük şeffaf poşet içerisinde 500 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sarma sigara, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet hassas terazi, içlerinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 14 adet küçük şeffaf poşet bulunduğunu açıkladı. Yine ayni mutfak masası üzerinde bulunan bel çantası içerisinde 5 adet ayrı ayrı küçük şeffaf poşetler içerisinde toplam 5 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü bulunduğunu belirten Biçenleroğlu, ayni masa üzerinde başka bir çantada 3 ayrı küçük şeffaf poşette toplam 4 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü ve uyuşturucu paketlemede kullanılan bin adet küçük poşet bulunduğunu açıkladı.

Buzluktan bile uyuşturucu çıktı...
Polis Memuru Özgür Biçenleroğlu, mutfak kısmında bulunan buzlukta yapılan aramada ise 1 adet büyük şeffaf poşet içerisinde naylona sarılı 110 gr ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yine ayni poşet içerisinde başka bir şeffaf naylona sarılı 45 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve yine başka bir naylona sarılı 20 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı. Biçenleroğlu, evin salon kısmındaki koltuk üzerindeki cüzdanda 1 adet küçük şeffaf poşette 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan öğütücü ve tütün poşetinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sarma sigara bulunduğunu açıkladı. Evin ikinci katındaki aramada ise bir odada sırt çantasında içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü bulunduğunu söyleyen Biçenleroğlu, aynı odadaki dolapta içerisinde Hintkeneviri türü uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü ve yine üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunduğunu açıkladı. Biçenleroğlu, diğer odada ise çanta içerisinde peçeteye sarılı 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve plastik kap içerisinde 50 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

Uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan paralar da bulundu...
Evin salonunda uyuşturucu madde satışından temin edildiğine inanılan 1.725 TL, 2 bin 900 Dolar, 100 Euro ve 40 bin İran Riyalı bulunduğunu belirten Polis Memuru Özgür Biçenleroğlu, zanlı R. K’ın kirasında bulunan arabada ise 3 bin Dolar bulunduğunu açıkladı. Biçenleroğlu, yürütülen tahkikatta zanlı H.A.K’ın bir evi daha olduğunun öğrenilmesi üzerine konu eve gidilerek arama yapıldığını belirterek, yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet şeffaf poşet ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet öğütücü bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Biçenleroğlu, her 3 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı R.K , S.M ve H.A.K’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2438 defa okunmuştur