1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Duruşma devam ediyor...
Duruşma devam ediyor...

Duruşma devam ediyor...

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde Ahmet Aybak’ı öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda İddia Makamı, Devlet Kimya Laboratuvarı Adli Kimya Fen Şube’sinde Şube Amiri Vekili Hatice Kale’yi tanık olarak dinletti. Dünkü oturumda, polis tarafından gerekli analizler için alınan ve Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderilen 26 adet emarenin analiz raporu mahkemeye emare olarak sunuldu.

Analiz raporu mahkemeye emare olarak sunuldu...
İddia Makamı tarafından mahkemede tanık olarak dinletilen Devlet Kimya Laboratuvarı Adli Kimya Fen Şube’sinde Şube Amiri Vekili Hatice Kale, Polis Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine 26 adet emare üzerinde yapılan analizlerin raporunu mahkemeye emare olarak sundu. Kale, emareler üzerinde yaptığı incelemelerde Ahmet Aybak’ın çıkarıldığı çukurun yakınında 2 parça halinde bulunan “BEM” marka çimento torbası, otopsi sırasında cesedin üzerindeki kıyafetlerden çıkarılan kalıp halindeki çimento olduğuna inanılan parça ve sanık İbrahim Maraşlı’nın babasına ait olan “Maraşlı Oto Galeri” isimli iş yerinden alınan uzun saplı kürek üzerinde bulunan çimento kalıntılarının birbirine benzer özellikler taşıdığının tespit edildiğini belirtti. Ayrıca Kale, incelediği 26 emarenin bir çoğunun birbiri ile benzer özellik gösterdiğinin de tespit edildiğini açıkladı.

Duruşma 2 Mayıs’ta devam edecek...
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti duruşmaya devam etmek ve yeni tanıkların dinlenmesine olanak tanımak amacıyla davayı 2 Mayıs tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 7647 defa okunmuştur