1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Devletin anaokulundan ‘ihtiyaç listesi’!
Devletin anaokulundan ‘ihtiyaç listesi’!

Devletin anaokulundan ‘ihtiyaç listesi’!

Girne Maarif Anaokulu’na çocuğunu kayıt yaptırmaya giden veliye, okul idaresi tarafından verilen ‘ihtiyaç listesi’ tepki çekti

A+A-

YENİDÜZEN

Girne Maarif Anaokulu’na çocuğunu kayıt yaptırmaya giden veliye, okul idaresi tarafından verilen ‘ihtiyaç listesi’ tartışma yarattı.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Mahmut Anayasa tarafından paylaşılan ve içerisinde özel bir kırtasiyeciden alınması talep edilen anaokul paketi ile temizlik malzemelerinin bulunduğu liste tepki çekti.

Kayıt dönemi alınan, kayıt ücreti paralarının ne olduğunu sorgulayan vatandaşlar, duruma ağır eleştiriler getirdi.

İlköğretim Dairesi Müdür Muavini Hakkı Başarı ise bakanlığa bu konuyla ilgili herhangi bir şikayetin ulaşmadığını belirtti, devlet okullarına her yıl temizlik ve kırtasiye dağıtımının yapıldığını savundu.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Başarı, “Bu durum kabul edilebilir değildir. Firma ismi verilerek hazırlanan liste doğru değildir” dedi.


Berova: Okulların bütçesi yok

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova daha önce YENiDÜZEN’e yaptığı açıklamada, okulların bütçesi olmaması nedeniyle okulun ufak tefek ihtiyaçlarının alınabilmesi amacıyla okulların kendilerine göre gelir yarattığını bu bağlamda da kayıt parası alındığını ifade etmişti.

Berova, yaptığı açıklamada, 2017 yılında pilot okullara bütçe verileceğini de belirterek, “Artık bu ihtiyaçların karşılanması için öğrencilerden para istenmeyecek. Yasal bir dayanağı olmayan kayıt parası uygulaması süreç içerisinde tamamen yok olacak” şeklinde konuşmuştu.

Bu haber toplam 15976 defa okunmuştur