1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beş Kıbrıslı Türk’ün darp edilmesi protesto edildi
 Beş Kıbrıslı Türk’ün darp edilmesi protesto edildi

Beş Kıbrıslı Türk’ün darp edilmesi protesto edildi

Bir grup Mağusa halkı dün Akyar’da, geçtiğimiz günlerde 5 Kıbrıslı Türk gencinin Güney Kıbrıs’ta darp edilmesini protesto ettiler...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Bir grup Mağusalı, dün Akyar Kara Giriş Kapısı girişinde, geçtiğimiz günlerde 5 Kıbrıslı Türk gencinin Agia Napa’dan dönerken bir grup Kıbrıslı Rum tarafından darp edilmesini protesto etti. Yaklaşık 50 kişilik bir grup “Faşizme karşı omuz omuza”, “No Fascism”, “No Racism”, “Sen uyurken faşizm büyüyor Kıbrıs, uyuma”, “Ne mutlu Türküm diye” yazılı pankartlar açarak, Tekbir eşliğinde “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak”, “Vatan sana canım feda”, “ELAM p…leri yıldıramaz bizleri”, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam” gibi sloganlar atarak geçiş noktası girişine kadar yürüdüler. Geçiş noktası girişinde etten barikat kuran polis eylemcilerin geçişine izin vermedi. Eylemciler polisin kurduğu barikat önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra ise basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

Tuncergil: “Kıbrıs Türkünün bu tarz olaylara karşı sabrı kalmadı...”
Orada bulunan grup adına basın açıklaması yapan Tahir Tuncergil, hiç bir siyasi kurum, dernek ve partiye bağlı olmayıp burada sadece Kıbrıs Türk gençliği olarak bulunduklarını belirtti. Son yıllarda Güney Kıbrıs’ta vatandaşlarımıza yönelik yapılan faşist saldırıların son bulması amacı ile bir protesto ve kınama eylemi gerçekleştirdiklerini söyleyen Tuncergil, 2004 Nisan ayından beri karşılıklı geçişlerin başladığı günden bugüne kadar çeşitli gruplar tarafından planlı bir şekilde Kıbrıslı Türklerin canına, malına ve namusuna yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini ifade etti.  Tuncergil, hiç bir saldırganın yargı önünde hesap vermediğini ve bu olaylara göz yumulduğunu dile getirerek, Kıbrıslı Türkler olarak atalarımızdan aldığımız terbiye ve misafirperverlikle hiç bir Kıbrıslı Rum’un ne malına, ne canına, ne de namusuna kastetmediğimizi kaydetti. Kıbrıslı Türklerin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sınırları içerisinde can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyen Tuncergil, özellikle eğlence mekanlarında sistemli bir şekilde gençlerin madde bağımlılığı alışkanlığına sürüklendiğini savundu. Tuncergil, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini acil tedbirler alması için göreve davet ederken “Kıbrıs Türkünün bu tarz olaylara karşı sabrının kalmadığını deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3458 defa okunmuştur