1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Beden Politikaları ve Eğitim paneli düzenleniyor
Beden Politikaları ve Eğitim paneli düzenleniyor

Beden Politikaları ve Eğitim paneli düzenleniyor

TCEP Lefkoşa’da, KTÖS ve Magem Mağusa’da ‘Beden Politikaları ve Eğitim’ temalı panel düzenliyor.

A+A-

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu 17 Mayıs Salı günü 18:30’de KTÖS Lefkoşa Lokalinde, KTÖS ve Magem 18 Mayıs Çarşamba günü Magem binasında ‘Beden Politikaları ve Eğitim’ temalı panel düzenleyerek, beden politikalarının insan yaşamına ve eğitime yansımalarını ve lgbt öğrencilerin, öğretmenlerin uğradığı ayrımcılığı tartışacak. Panele konuşmacı olarak KAOS GL’den Ali Erol ve Aylime Aslı Demir katılacak.

Beden politikaları üzerine gerçekleştirecek sunumda tarihsel bir kümelenme ve anlayışa tekabül etmesi açısından ilk olarak biyo-politika kavramını üzerinde durulacak. Kelime anlamı olarak “hayatla uğraşan politika” anlamına gelen kavramın tarihine ilişkin bir sistematik bir genel taslak oluşturmaya çalışacak ve ayrıca güncel tartışmalarla ilişkisini anlatılacak.

Politika düzeninde bir kırılmaya işaret eden biyo-politikanın insan türünün yaşamına özgü olguların bilgi ve iktidar düzleminde nasıl düzenlenmeye başladığını tartışacağımız panelde bu düzenlemelerin cinsiyetlere, cinselliklere, söyleme, mekana nasıl sirayet ettiğini, bunları nasıl düzenlediğini tartışılacak.
Panele her türlü ayrımcılık ve tahakküm karşısında durmasını bilen, eşitlik ve adalete, demokrasi ve insan haklarına inanan herkes davetlidir.

Semen Saygun
KTÖS Genel Başkanı

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur