1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “Arada kalan yıllar” dünyayı geziyor!
“Arada kalan yıllar” dünyayı geziyor!

“Arada kalan yıllar” dünyayı geziyor!

‘Arada kalan yıllar” belgeseli, Moscow International Foto Awards’da Hareketli Görüntü – Dokümanter kategorisinde birincilik ve Genel Hareketli Görüntü kategorisinde de ikincilik ödülü kazandı.

A+A-

 

Kıbrıslı fotoğraf sanatçısı Tijen Erol’un 2015 yılında tamamladığı ‘Arada kalan yıllar” (The Years in Between) belgeseli, Moskova’da düzenlenen Moscow International Foto Awards  (MIFA)’da Hareketli Görüntü – Dokümanter kategorisinde birincilik ve Genel Hareketli Görüntü kategorisinde de ikincilik ödülü kazandı.

MOSKOVA’DA TEMMUZ’DA SERGİLENECEK

85 ülkeden binlerce fotoğraf ve multimedya çalışmanın yarıştığı uluslararası yarışmada fotoğrafçılar; reklam, mimari, haber, etkinlik, sanat, doğa, insan, bilim ve portfolyo kategorilerinde fotoğraflarla yarışırken, hareketli görüntü dalında da soyut, kolaj, hikaye, dokümanter ve doğa konularında yarıştı. Moskova’da düzenlenmiş olan yarışma sergisi Temmuz ayında Moskova’da, Moskova Kültür Birimi tarafından yönetilen Moscow Center of Museum Development ve Moscow Exhibition Halls Union’un bir birimi olan NaKashirke Sanat Galerisi’nde yapılıyor.

YOLU KIBRIS’A DÜŞMÜŞ BİR YAHUDİNİN HAYATI

Halen Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren ve II. Dünya savaşı sırasında anne, baba ve kız kardeşi dışında tüm ailesini kaybetmiş olan 98 yaşındaki Yahudi bir kadının Amerika, Avrupa, İsrail ve Kıbrıs arasında geçen yaşamını konu alan ‘Arada Kalan Yıllar’ belgeseli geçtiğimiz yıl II. İstanbul Belgesel Fotoğraf Günleri’nde, ardından da bu yıl Mersin Fotoğraf Derneği’nde Belgesel Fotoğraf Günleri’nde de gösterilmişti. Belgesel ayrıca bu yıl Ekim ayında Berlin’de düzenlenecek olan 4. Berlin Sanat ve Dokümanter Fotoğraf Bienali’nde gösterilecek.

 

Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur