1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zorlu hafta
Zorlu hafta

Zorlu hafta

K-Pet Süper Lig’de beşinci hafta birbirinden zor karşılaşmalara sahne olacak

A+A-

K-Pet Süper Lig’in beşinci haftasında heyecan bugün, yarın, Pazar ve Pazartesi günü oynanacak karşılaşmalarda yaşanacak. Haftanın açılık karşılaşmasında Türk Ocağı ile Dumlupınar bu akşam karşılaşacak. Ligde yarın Gençlik Gücü, Binatlı’yı konuk edecek. Baf Ülkü Yurdu ile Küçük Kaymaklı’nın karşılaşacağı günde Cihangir ile Lefke puan mücadelesi verecek.

Süper Lig’de Pazar günü üç maç oynanacak. Yalova’nın Mağusa Türk Gücü’nü ağırlayacağı günde GAÜ Çetinkaya Mormenekşe deplasmanına gidecek. Değirmenlik ile Gençler Birliği galibiyet için sahaya çıkacak. Ligde beşinci hafta Pazartesi akşamı noktalanacak. Lefkoşa’da lider Yenicami’nin konuğu Doğan Türk Birliği olacak.

Türk Ocağı – Dumlupınar
Süper Lig’in 5’inci hafta açılış karşılaşmasında Türk Ocağı, Dumlupınar’ı konuk edecek. Ligin son iki basamağını paylaşan iki ekip, hafta içerisinde teknik adam değişikliğine gitti. Türk Ocağı’nda Rıza Erseven’in yerine Mehmet Bolkan göreve getirilirken, Dumlupınar’da Eralp Şerifoğlu’nun yerine takım Mustafa Borataş’a emanet edildi. Türk Ocağı 4 haftalık dönemde fileleri 2 kez havalandırabilirken, Dumlupınar 5 gol atmasına karşılık kalesinde 9 gol gördü. Gol atmakta zorlanan ve kalelerini gole kapatamayan iki ekip, yaşanan teknik adam değişikliği sonrası karşılaşmayı dönüm maçı olarak görüyor. Mete Adanır Stadı’nda saat 18.30’da başlayacak karşılaşmanın orta hakemi Kerem Eran.

Gençlik Gücü - Binatlı
Geçtiğimiz hafta Dumlupınar deplasmanında elde ettiği 2-1’lik galibiyetle çıkışını sürdüren Gençlik Gücü, Yalova ile 2-2 berabere kalan Binatlı ile karşılaşacak. Yükselen grafiği ile dikkat çeken G.Gücü’nde deneyimli oyuncu Uğur Sönmez cezasını tamamladı ve bu maçta büyük olasılıkla forma giyecek. G.Gücü’nün amacı yakalanan çıkışı devam ettirmek. Binatlı ise sadece 2 beraberliği bulunan ligde ilk galibiyetini alabilmek için Lefkoşa deplasmanına gelmeyi planlıyor. Konuk ekibin zaafı ise 4 maçta kalesinde 9 gol görmesi ve gole kapatamaması. Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşmada orta hakem olarak Emre Öztaşlı görev yapacak.

Baf Ülkü Yurdu – Küçük Kaymaklı
Son olarak Mağusa Türk Gücü deplasmanında son dakikada galibiyeti kaçıran ve 1-1’lik beraberlikle Güzelyurt’a dönen Baf Ülkü Yurdu, Cihangir ile 2-2 berabere kalan K.Kaymaklı’yı konuk edecek. Spor kamuoyunu aldığı sonuçlarla yanıltan Baf Ülkü Yurdu haftalık dönemde aldığı 7 puan ve gol yollarındaki etkinliği ile dikkat çekiyor. İlk haftayı mağlubiyetle kapattıktan sonra toplarlanan ve 3 maçta 7 puan elde ederek çıkış yakalayan Küçük Kaymaklı ise üst sıraları takibini devam ettirmek amacında. Zafer Stadı’nın ışıklandırma çalışmalarına maruz kalması nedeni ile karşılaşma Fikri Karayel Stadı’nda oynanacak. Bu zor karşılaşmada orta hakem olarak Serhan Şimşek düdük çalacak.

Cihangir - Lefke
Geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Cihangir, evinde konuk ettiği Mormenekşe ile aynı skorla berabere kalan Lefke’yi konuk edecek. Dört maçta elde ettiği 8 puanla zirvede yer alan 3 takımın 1 puan gerisinde bulunan Cihangir, gol bulmasına rağmen ligdeki ilk gollerini geçtiğimiz hafta kalesinde gördü. Mesarya ekibi üst sıraları zorlama adına Lefke karşısında galibiyeti hedefliyor. Lefke ise iki haftalık galibiyet hasretini sonlandırma amacında. Kırmızı kart cezalısı Semih Ünaldı, cezasını tamamladı. Bu karşılaşmada görev yapacak. Bu anlamda Lefke orta alanda önemli bir isimden faydalanabilecek. Cihangir Stadı’nda yer alacak karşılaşmada Mehmet Sezener orta hakem olarak görev yapacak.

Yalova – Mağusa Türk Gücü
Geçtiğimiz hafta bölge derbisinde son dakikalarda kalesinde gördüğü golle bir puana razı olan Yalova’nın aldığı 4 maçlık saha kapama cezası Tahkim Kurulu tarafından 3’e düşürüldü. İstediği sonuçları elde edemeyen ve alt sıralarda yer alan Mağusa Türk Gücü’nü Yalova Cihangir Stadı’nda ağrılayacak. Ligin en çok gol atan takımlarından biri olan Yalova, aynı zamanda kalesinde en çok gol gören ekiplerden. Ancak Mağusa Türk Gücü gol yollarında sıkıntı yaşarken dört karşılaşmada sadece iki kez fileleri sarsa bildi. Bu bağlamda ilk golü bulan ekibin avantaj yakalayabileceği bir karşılaşma. Her iki takımın galibiyet hesapları yaptığı maçta Hakan Muhtaroğlu görev yapacak.

Mormenekşe – GAÜ Çetinkaya
Son olarak zorlu Lefke deplasmanından 2-2’lik skorla puan çıkarmayı başaran Mormenekşe, Doğan Türk Birliği’ne tek golle yenilen GAÜ Çetinkaya’yı ağırlayacak. Sezonu sıkıntılarla açmasına rağmen Mormenekşe aldığı puanlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu sezon yaşadığı puan kayıplarını deplasmanda yaşayan GAÜ Çetinkaya karşısında Mormenekşe alacağı galibiyetin kendileri adına önemli bir kredi olacağının bilincinde. GAÜ Çetinkaya ise geçtiğimiz hafta yaşanan mağlubiyeti telafi etmek istiyor. Çetinkaya’da cezası biten Serkan Önet bu karşılaşma ile yeşil sahalara dönüş yapacak. Eko’nun da cezası bitiyor. Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda yer alacak olan karşılaşmada Serkan Durmaz düdük çalacak.

Değirmenlik – Gençler Birliği
Geçtiğimiz hafta Yenicami deplasmanından 3-1’lik skorla mağlup ayrılan Değirmenlik, evinde 2-1 Türk Ocağı’nı yenen Gençler Birliği’ni konuk edecek. İlk iki haftada 4 puan alan Değirmenlik, son iki haftayı mağlubiyetlerle kapatarak iyi başlangıcının devamını getiremedi. Gençler Birliği ise hanesine yazdırdığı 9 puanla zirve ortaklarından bir tanesi. Bulunduğu konumu kaybetmek istemeyen İskele ekibinde özellikle geçtiğimiz hafta geriden gelinerek kazanılan Türk Ocağı maçı moralleri yükseltti. İki takım da karşılaşmadan galibiyetle ayrılmanın hesabını yapıyor. Sadık Cemil Stadı’nda Pazar günü oynanacak karşılaşmanın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu.

Yenicami – Doğan Türk Birliği
Süper Lig’de haftanın maçı olacak nitelendirilebilecek bir maç. Geçtiğimiz hafta Değirmenlik’i yenerek averajla liderliğe yükselen Yenicami, GAÜ Çetinkaya’yı tek golle geçerek rakibi ile aynı puana yükselen Doğan Türk Birliği’ni konuk edecek. Yenicami’nin bu karşılaşma öncesi eksiği bulunmuyor. Doğan Türk Birliği’nde ise sakatlıkları bulunan Kenan Oshan ve Ahmet Saygı’nın takıma dönmesi beklenirken, hafta içerisinde yaşadığı bir olay nedeni ile sakatlığı bulunan Mehmet Yıldız’ın görev yapması beklenmiyor. Pazartesi gecesi 5’inci haftanın kapanış maçında rakip olacak iki ekibin mücadelesi Atatürk Stadı’nda yer alacak. Karşılaşmada Fehim Dayı hakem olarak görev yapacak.

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur