1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zafer Stadı ‘sil baştan’ yenileniyor
Zafer Stadı ‘sil baştan’ yenileniyor

Zafer Stadı ‘sil baştan’ yenileniyor

Güzelyurt Zafer Stadı’nın yenilenmesine yönelik tadilat çalışmaları birkaç hafta önce başladı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Güzelyurt Zafer Stadı’nın yenilenmesine yönelik tadilat çalışmaları birkaç hafta önce başladı. Bu sezon Birinci Lig ekiplerinden Binatlı ve Baf Ülkü Yurdu’nun kullandığı, Lefke’nin aldığı cezalarla ev sahibi olduğu maçların bir kısmını oynadığı statta yetkililerden onay alınması ile birlikte çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.

İlk olarak zemin yenilenmişti
Yaklaşık 2 yıl önce Kemal Dürüst’ün Spor Bakanı olarak görev yaptığı dönemde Zafer Stadı zemininde yenileme çalışmaları başlamış, Asım İdris’in Spor Bakanı olarak görev yaptığı dönemde çalışmalar tamamlanmıştı. 2012 – 2013 sezonunu kapsayan tadilatta, Binatlı maçları Yakup Özorun Stadı’nda, Baf Ülkü Yurdu ise maçlarını kendi tesislerinde oynamıştı.

Teller söküldü, duvar örüldü
Güzelyurt Zafer Stadı’nın şu anda 2’nci aşama tadilatı yapılıyor. Yaklaşık 25 gün önce tadilata yeniden başlanırken tadilat kapsamında ilk olarak, tribünlerdeki eski demirler sökülüp yerine 1 metre boyunda duvarlar örüldü. Soyunma odalarının önü ise parke taşlarıyla yenilendi. Eski ve yıkık dökük duvarlar yerine yeniden duvar örüldü. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte stadın daha iyi şartlarda futbol severlere hizmet vermesi bekleniyor.

Sonraki aşama tartan pist
Güzelyurt Zafer Stadı’na Tartan Pisti yapılması projesi Kemal Dürüst Bakanlığında gündeme gelmiş, daha sonra Kemal Dürüst’ün bakanlıktan ayrılması ile birlikte tartan pist projesi gerçekleşmemişti. Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu daha önce Yenidüzen’e yaptığı açıklamada gerekli bütçenin geldiğini ve kısa süre sonra tartan pist için çalışmalara başlanacağını belirtmişti.
Stadın bakımıyla ilgilenen yetkililer şu anda yapılan tadilat çalışmalarının Tartan Pist’le ilgisi olmadığını, bu yıl içerisinde projenin ihaleye çıkıp Tartan Pisti yapımına başlanacağı bilgisini verdi.

Bu haber toplam 1428 defa okunmuştur