1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'YILDIRIM' DÜŞTÜ (!)
YILDIRIM DÜŞTÜ (!)

'YILDIRIM' DÜŞTÜ (!)

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kuzey Kıbrıs temasları krize dönüştü. Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile görüşmek için randevu alan Aziz Yıldırım'ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetimi ile

A+A-

• Futbol Federasyonu ile görüşmeyen Yıldırım'ın bu tavrına tepki gecikmedi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Yıldırım ile görüşmesini iptal etti.

• Sabah saatlerinde “federasyon ile görüşme şartı” ile Aziz Yıldırım’ı kabul eden Talat ise duruma tepki gösterdi ve “Karşılıklı güven zedelendi” dedi.

• Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım adaya gelmeden önce Akıncı ve Talat'tan randevu talep ederek görüşmek istemişti.  Akıncı ve Talat, söz konusu randevu taleplerini “Aziz Yıldırım'ın ziyaret programında Futbol Federasyonu ile görüşme olmaması” nedeniyle  geri çevirmiş, görüşmeyi uygun bulmamıştı.

• Aziz Yıldırım bu tavır karşısında Futbol Federasyonu’ndan da randevu almak zorunda kalmış, bunu üzerine Talat ve Akıncı tarafından da kabul edileceği belirtilmişti.

• YENİDÜZEN’e konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Bu yapılan çok büyük bir terbiyesizliktir” dedi.

• Sertoğlu “Kendi kurumlarımıza sahip çıkma adına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti Sayın Mehmet Ali Talat da gösterdi ancak onu oyuna getirdiler” ifadelerini kullandı.

YENİDÜZEN (Özel)

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kuzey Kıbrıs temasları krize dönüştü. Kıbrıs'ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile görüşmek için randevu alan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetimi ile randevu almasına rağmen görüşmemesi futbol-siyaset eksenli gerilime yol açtı.

Futbol Federasyonu ile görüşmeyen Yıldırım'ın bu tavrına tepki gecikmedi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Yıldırım ile görüşmesini iptal etti. Sabah saatlerinde federasyon ile görüşme şartı ile Aziz Yıldırım’ı kabul eden Talat ise duruma tepki gösterdi ve “Karşılıklı güven zedelendi” dedi. CTP Basın Bürosu aracılığı ile yapılan açıklamada “Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye’den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi, bu kurumlarla ilişkilere yeterli özenin gösterilmemesi Talat’ın kabul edebileceği bir durum değildir” denildi.

Yaşanan olayla ilgili olarak KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Bu yapılan çok büyük bir terbiyesizliktir” dedi.

Akıncı ve Talat: Federasyondan da randevu al, öyle gel

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım adaya gelmeden önce Akıncı ve Talat'tan randevu talep ederek görüşmek istemişti.

Akıncı ve Talat, söz konusu randevu taleplerini “Aziz Yıldırım'ın ziyaret programında Futbol Federasyonu ile görüşme olmaması” nedeniyle  geri çevirmiş, görüşmeyi uygun bulmamıştı.
Aziz Yıldırım bu tavır karşısında Futbol Federasyonu’ndan da randevu almak zorunda kalmış, bunu üzerine Talat ve Akıncı tarafından da kabul edileceği belirtilmişti.

Talat'a gitti, “Sertoğlu'na da gideceğim” dedi, sonra gitmedi

Dün adaya gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ilk olarak CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından KTFF ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi planlanan Yıldırım sebep göstermeden KTFF ziyaretini iptal etti. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “yoğun programını” gerekçe göstererek Yıldırım ile olan görüşmesini iptal etti.

Sertoğlu: “Akıncı ve Talat’a teşekkür ederim”

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu “Bu yapılan çok büyük bir terbiyesizliktir” dedi. Sertoğlu, Fenerbahçe heyetine görüşmek için randevu verdiklerini ancak randevuya gerekçe göstermeden gelmediklerini belirtti. Sertoğlu “Kendi kurumlarımıza sahip çıkma adına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti Sayın Mehmet Ali Talat da gösterdi ancak onu oyuna getirdiler” ifadelerini kullandı.

“Yapılan çok büyük bir terbiyesizlik”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Aziz Yıldırım’ın KTFF’yi ziyaret etmediği için verdiği randevuyu iptal ettiğini belirten Sertoğlu “Bu yapılan çok büyük bir terbiyesizliktir. Bu yapılan yanlışa prim verenleri bir Kıbrıslı Türk olarak kınıyorum. Aziz Yıldırım bu memlekete çıkar ve menfaat için gelmiştir ama artık bir Kıbrıslı Türk olarak kendi memleketimizden birilerinin çıkar sağlamasına ve bizi hiç saymasına izin vermeyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Ocak’ta yine ziyaret etmemişti

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım daha önce Ocak ayında adaya gelerek bir takım temaslarda bulunmuş ancak KTFF’yi ziyaret etmemesi spor kamuoyunun tepkisini toplamıştı. Yıldırım o ziyaretinde “Fenerbahçe Spor Kulübü Hedef 1 Milyon Üye” projesi ve adaya üniversite açmak için görüşmelerde bulunmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı Yıldırım Demirören de şubat ayında dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun daveti ile adaya gelirken KTFF’yi ziyaret etmemişti. 2012 yılında adaya gelen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise Yıldırım ve Demirören’in aksine KTFF’ye ziyarette bulunmuştu.

----------------------------------------------------------------------------

 

PERDE GERİSİ

‘Kıbrıs’ üzerinden ‘hülle’ mi?

Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım’ın ziyaretinin nedeninin, Türkiye’de kulüplere yönelik “banka” ve “üniversite” kurma yasağını “Kıbrıs üzerinden delme” girişimi olduğu iddia edildi.
Yıldırım’ın Kuzey Kıbrıs’taki bir banka ve üniversiteyi satın almak için girişim yaptığı ve Kıbrıs’taki “bürokratik engelleri” aşmak amacıyla adaya geldiği konuşuluyor.

Bu haber toplam 3022 defa okunmuştur