1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yiğitcan rüzgârı esti
Yiğitcan rüzgârı esti

Yiğitcan rüzgârı esti

Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu Erzurum’daki 100 metre yarışında 10.41’lik derecesiyle kariyerindeki en iyi dereceği elde etti. Yiğitcan’ın yer aldığı 4x100 takımı ise Türkiye Rekorunu kırdı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Kıbrıslı Türk atlet Yiğitcan Hekimoğlu Türkiye Atletizm Federasyonu’nun organize ettiği ve 2015 faaliyet takviminde yer alan 100 metre yarışında 10.41’lik derece elde etti ve kariyerindeki en iyi dereceyi elde etme başarısı gösterdi. -1.3’lük rüzgâra karşı koşan ve 10.41’lik derecesiyle yarışı 4’üncü sırada tamamlayan Yiğitcan Hekimoğlu Erzurum’daki yarışta antrenörü Celal Keleş’le birlikte büyük bir sevinç yaşadı.

Türkiye Rekoru geldi
Öte yandan Yiğitcan Hekimoğlu’nun da yer aldığı 4x100 ekibi ise 38.79’luk dereceyle Türkiye rekorunu kırmayı başardı. Yakalanan başarı ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Yiğitcan Hekimoğlu’nun antrenörü Celal Keleş, 4x100’deki derecenin kendilerini Ağustos ayında Pekin’de yapılacak olan Dünya Şampiyona’sına götürecek bir derece olduğunu ifade ederek, “Dünya Şampiyonası’nda bir Kıbrıslı Türk yarışacak.”dedi.

Keleş: “Olimpiyat Barajı’na çok yaklaştık”
Yakalanan başarının çok önemli bir başarı olduğuna vurgu yapan Keleş, hedefledikleri çıkışı tam zamanında yakaladıklarını kaydederek, “Bu dereceler Türkiye Milli Takımı’nda yer alma adına çok önemliydi. 4x100’deki derece Olimpiyat Barajı’na çok yakın. Olimpiyat Barajı’na ulaşmamız an meselesi.”dedi. Celal Keleş, Yiğitcan’ın yakaladığı başarıdan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, ilgilenen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur