1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yiğitcan’lı ENKA Avrupa Şampiyonu
Yiğitcan’lı ENKA Avrupa Şampiyonu

Yiğitcan’lı ENKA Avrupa Şampiyonu

Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye’deki kulübü ENKA ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu’nu şampiyon olarak tamamladı.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye’deki kulübü ENKA ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu’nu şampiyon olarak tamamladı. Bu yıl Mersin’de düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu mücadelesinde Cumartesi koşulan ilk günü lider tamamlayan ENKA, dün son gün yarışları neticesinde zirvedeki yerini koruyarak Avrupa şampiyonu oldu. Yiğitcan Hekimoğlu Cumartesi günü 100 metre branşında elde ettiği üçüncülük ile şampiyonluğa katkı koydu.

Sakatlık yaşadı
Cumartesi günü Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu’nun ilk gününde Yiğitcan Hekimoğlu, 100 metre branşında piste çıktı. Yarışı son 10 metreye kadar lider götüren elit atlet, yaşadığı sakatlık nedeni ile yavaşlayarak 10.72’lik derecesi ile üçüncü oldu. Sol ayak üst ön tarafında yaşadığı ağrı sonrası 4x100 metre branşında ilk adam olarak koşan Yiğitcan, takım arkadaşlarını bu branşta yalnız bırakmak zorunda kaldı. İyi bir derece elde etme ihtimali, yaşadığı sakatlık ile giden Yiğitcan, bireysel derecesini geliştirmenin yanı sıra Amsterdam’da koşulacak Avrupa Şampiyonası’nda 100 metre barajını geçme şansını da kaybetmiş oldu

İstanbul’da kontrol edilecek
Bugün İstanbul’da kontrolden geçecek olan Yiğitcan’ın durumunun düşünülenin aksine daha iyi olduğu öğrenildi. Rehabilitasyon süreci çerçevesinde herhangi bir organizasyonda yarışması beklenmeyen elit atletin durumunun bugün netlik kazanacağı edinilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur