1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni sezon dolu dolu geçecek
Yeni sezon dolu dolu geçecek

Yeni sezon dolu dolu geçecek

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu (KKDF) tarafından organize edilen 2014 – 2015 sezonu Pazartesi günü başlayacak. Spor basını ile KKDF geleneksel sezon öncesi etkinliğine bir araya geldi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu (KKDF) tarafından organize edilen 2014 – 2015 sezonu 27 Ekim Pazartesi günü Süper Lig müsabakaları ile başlayacak. Yeni sezonda 10 takımlı Süper Lig’in yanı sıra 8’er takımdan oluşacak iki bölgede oynanacak Birinci Lig A ve B grupları olmak üzere toplamda 3 lig yer alacak. Bu sezon ilk kez hakemi olarak oynanacak darts liglerine önceki sezonlarda olduğu gibi Efes Pilsen Cypex Co. Ltd. sponsorluk yapacak.

Davutoğlu işbirliğinden memnun
Yeni sezon öncesi geleneksel hale getirilen etkinlikte spor basını KKDF yönetim kurulu, Cypex Co. Ltd. yetkilileri ile bir araya geldi. Basın toplantısında konuşma yapan KKDF Başkanı Gürtap Davutoğlu geleneksel hale getirilen etkinlikte spor basını ile buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir yıllık görev sürelerini tamamladıklarını ve Pazartesi Süper Lig maçları ile sezonun başlayacağını belirten Davutoğlu 12 yıllık sponsorluk işbirliği yaptıkları Efes Pilsen’in kendilerini bu sezon da yalnız bırakmadığı için teşekkür ettiğini belirtti.

Piro: “Destek vermekten dolayı gururluyuz”
Davutoğlu’nun ardından söz alan Cypex Co. Ltd. Satış Şefi Murat Piro 12 yıldır darts ile birlikte bir bütünleşmelerinin olduğunu söyledi. Piro, fedakarca yapılan darts sporuna maddi ve manevi yönden destek vermekten dolayı gururlu olduklarını belirtirken, verdikleri destekle darts sporunun günden güne büyüdüğünü dile getirdi.

Ligler nisan sonuna kadar sürecek
Piro’nun konuşmasının ardından KKDF Başkanı Gürtap Davutoğlu  yeni sezon ile ilgili bilgiler verdi. Bu sezon Süper Lig’in 10 takımdan oluşacağını, sistem değişikliğine giderek gelecek sezon takım sayısını Süper Lig’de 12’ye yükselteceklerini kaydetti. Bölge liglerini 8’er takımdan oluşan Birinci Lig A ve B grupları olarak düzenlediklerini, bunun yanında 12 ayaklı ferdi şampiyonalarının olacağını ve nisan ayı sonuna kadar süreceğini dile getirdi.

Dartsçılar Antalya’da yarışacak
Bugün Antalya’da başlayacak olan Turkish Open organizasyonuna geçtiğimiz yılın şampiyonu Deniz Plaza takımını gönderdiklerini belirten Davutoğlu bu organizasyonun kendileri için önemli olduğunu belirtti. Davutoğlu ayrıca yaptıkları girişim ve imzalanan protokolle bu yıl Türkiye şampiyonasının bir ayağını Kuzey Kıbrıs’ta yapacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur