1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’ye fikstür şoku
YDÜ’ye fikstür şoku

YDÜ’ye fikstür şoku

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi fikstür çekimine alınmadı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig’i fikstür çekimi dün İstanbul’da yer alan Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilirken lige bu yıl yükselen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) fikstür çekimine alınmadı. YDÜ kura çekimi öncesi gerekli evrakları Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkililerine sunmasına rağmen kura çekiminde takımın isminin yerine “14. Takım” ibaresi kullanıldı.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yaptığı açıklamada YDÜ için Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve TBF mevcuatı açısından sorunların söz konusu olduğu, bundan dolayı kura çekimine alınmadığı açıklandı. YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk yaptığı açıklamada lige katılım için gerekli evrakları kura çekiminin başlayacağı 14.00’ten önce teslim ettiklerini ancak usül olarak TBF yönetim kurulunun onayının gerektiğini, TBF’nin kendileri lehinde bir karar vereceğine inandıklarını söyledi.

Önce saha, şimdi fikstür sorunu

Geride bıraktığımız sezon Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Ligi’nde 8’li finaller sonucu Süper Lig’e yükselen iki takımdan biri olan YDÜ Kadın Basketbol Takımı, yeni sezon öncesi yaptığı transferlerle bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. Hedefini Play-off’ta ilk 4 takım arasında yer almak ve önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları’nda yarışmak olarak belirleyen YDÜ, ilk olarak iç saha maçlarını Kuzey Kıbrıs’ta oynayamayacağının belirtilmesi sorunu ile karşılaştı. Bu sorunun çözümü için girşimlerine başlayan YDÜ yetkilileri, dün bir sorun daha yaşayarak 2015 – 2016 sezonu fikstür çekimine dahil edilmedi.

FIBA ve TBF mevzuatları ileri sürüldü

Dün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen fisktür çekiminde YDÜ dahil edilmezken takımın adının yerinde “14. Takım” ibaresi kullanıldı. Fikstür çekimi öncesi bir açıklama yapan TBF, FIBA ve dolayısı ile TBF mevzuatı açısından bir takım sorunlar olduğunu duyurdu ve YDÜ’nün gerekli belgelerini ibraz  etmesine rağmen fikstür çekimine dahil etmedi.
Konunun Pazartesi günkü Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirileceğini belirten TBF’nin açıklaması şu şekilde: “2015 - 2016 sezonu lig programını belirlemek için KBSL kura çekimleri daha önce ilan edildiği üzere bugün 14 takımlık lig için saat 14:00 da yapılacaktır. Geçtiğimiz sezon TKB2L'de ikinci sırada yer alarak bir üst lige terfi etme hakkı kazanan takım açısından, FIBA ve dolayısıyla TBF mevzuatı açısından bir takım sorunlar söz konusu olup, kura öncesi verilen süre içerisinde 26.08.2015 tarihinde son olarak Yakın Doğu Üniversitesi kulübü bir kısım belgelerini ibraz ederek, katılma hakkı kendisinde olduğunu belirtmiştir. Konunun FIBA ve TBF mevzuatı çerçevesinde Hukuk Kurulumuz tarafından değerlendirmesine müteakip, 31.08.2015 tarihinde yapılacak TBF Yönetim Kurulu'nda karara bağlanmasını teminen bugün (dün) çekilecek kurada bir takım isimsiz olarak katılacaktır.”

Atamtürk: “Pazartesi bize onay vereceklerini düşünüyoruz”

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk, TBF’nin tanıdığı süre zarfında lige katılım için gerekli evrakları dün fikstür çekimi öncesinde ilettiklerini söyledi. Atamtürk, Pazartesi günü yapılacak toplantıda kendilerine onay çıkacağına inandığını, aksi takdirde art niyet olduğunu düşüneceklerini kaydetti. Atamtürk “Biz YDÜ olarak TBF’ye evraklarımızı 2’ye 10 kala teslim ettik. Ancak usül olarak Yönetim Kurulu kararı gerekiyor. Kurul Pazartesi günü toplanacak ve bizim onayımızı vereceklerini düşünüyoruz. Herşeyimizi teslim ettik. Açıkçası bundan sonra olumsuz bir karar alınması, tamamıyle art niyet olacak diye düşünüyoruz. TBF’nin Pazartesi günü bizi 14’üncü takım olarak tercih edecektir” açıklamasını yaptı.

Onay gelirse ilk rakip BGD

TBF tarafından YDÜ’ye onay gelirse Kuzey Kıbrıs temsilcisinin ilk haftada rakibi geçtiğimiz yıl Süper Lig’e birlikte yükseldikleri Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) olacak. 17 -18 Ekim haftasında oynanacak ilk hafta maçlarının ardından ikinci haftada Galatasaray deplasmanına gidecek olan YDÜ, üçüncü haftada iç saha maçlarını oynayacağı yerde Beşiktaş ile karşılaşacak. YDÜ’nün ilk yarı fikstürü şöyle:

1. Hafta: BGD
2. Hafta: Galatasaray (D)
3. Hafta: Beşiktaş
4. Hafta: Orduspor (D)
5. Hafta: İstanbul Üniversitesi (D)
6. Hafta: Adana Aski
7. Hafta: Hatay Bşb. (D)
8. Hafta: Abdullah Gül Üni.
9. Hafta: Fenerbahçe (D)
10. Hafta: Edirnespor
11. Hafta: Mersin Bşb. (D)
12. Hafta: Botaş
13. Hafta: Canik Belediye (D)

Sıbristan kafilesi belli oldu

Yaşanan olumsuzluklara rağmen YDÜ Kadın Basketbol Takımı yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. YDÜ’nün Sırbistan’da gerçekleştireceği kamp kadrosu belli oldu. Cumartesi günü Sırbistan’a hareket olacak kafile 12 günlük kampın ardından İstanbul’a geçerek iki hazırlık maçı oynayacak ve adaya dönecek. Kafilede şu isimler bulunuyor: Aslı Sevinç, Hülya Özkan, Bahar Yapar, Asena Yalçın, Gizem Sezer, Tuğçe Murat, Ayça Vural, Damla Öneri, Huriye Cambazoğlu, Dilek Topdemir (Sporcu), Umar Göker (Kafile Başkanı), Cemal İlker Gözeneli (Teknik Koordinatör), Alper Durur (Baş Antrenör), Erdaş Uçaner (Kondisyoner), Murat Özel (Masör)

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur