1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Türkiye Kupası’na hazır
YDÜ Türkiye Kupası’na hazır

YDÜ Türkiye Kupası’na hazır

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Kupası bugün start alıyor.

A+A-

Necmi USAL (KTSYD/Samsun)

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Kupası bugün start alıyor. Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Lig ekiplerinin direkt olarak Türkiye Kupası’na katılmasından dolayı, ülkemizi gururla temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı da bu turnuvada mücadele edecek.

3 gruptan oluşacak organizasyonda YDÜ A grubunda mücadele edecek ve rakipleri arasında Adana Aski, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi Edirnespor yer alıyor. Bugün ilk maçına çıkacak olan YDÜ, saat 18.15’te Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşacak. Karşılaşmalar 7500 kişilik Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak ve Pazar günü sona erecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, finallerde mücadele etme hakkı elde edecek. Dünkü idman sonrasında Yakın Doğu Üniversitesi kampa çekilerek maç saatini beklemeye başladı. Takımda sakatlığı devam eden Hülya Özkan yer almayacak.

Durur: “Kupa heyecanı bambaşka”

Koç Alper Durur, yaptığı açıklamada “Yabancılarımız ile birlikte tam kadro bir şekilde mücadele edeceğimiz bir turnuva olacak. Hülya hariç, tam takım olarak düşünebileceğimiz bir organizasyon. İlk maçımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapacağız. Tecrübeli oyunculardan kurulu ve uzun yıllar 1. Lig’de mücadele etmiş bir takım. Zor bir maç olacak. Bizim için yeni bir lig, bunun yanında kupa heyecanı da bambaşka. Potansiyele sahip oyuncularla mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Potansiyelimizi sahaya yansıtabilir ve uyum sürecini minimum bir zamanda atlatabilirsek, iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Tüm oyuncularıma güveniyorum.

Arkamızda da Kıbrıs halkının desteğini hissediyoruz ve bu bizi daha da güçlendiriyor. Başarmak için çok mücadele edeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz gruplardan çıkıp finallere kalmak. Umarım bunu başarırız’’ şeklinde konuştu.

Atamtürk: “Hedef finaller”

Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk (Yakın Doğu Üniversitesi Basketbol Kulübü Başkanı) yaptığı açıklamada, iyi takım kurduklarını, çok iyi bir antrenman süreci geçirdiklerini ve ilk ciddi sınav olan bu turnuvada takıma sonradan katılan yabancı oyuncuların takıma uyum sağlamaları ile birlikte güçlü, iddialı bir takım olacaklarını ve hedeflerinin de finallere kalmak olduğunu söyledi.

YDÜ Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Erhan Ayaz ise yaptığı açıklamada, bu kaliteli takımı yaratabilmek için çok ciddi emek ve mesai harcadıklarını söylerken, bu turnuvaya en hazır şekilde çıkacaklarını ve hedeflerinin iyi yerlere gelebilmek olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur