1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’den gövde gösterisi: 35-20
 YDÜ’den gövde gösterisi: 35-20

YDÜ’den gövde gösterisi: 35-20

Hentbol Erkekler Ligi’nde YDÜ, UKÜ’yü farklı mağlup ederek şampiyonluk için avantaj yakaladı

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Erkekler Ligi’nde final serisinin ilk maçında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşı karşıya geldi. NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşmada gülen taraf maçı 35-20 gibi farklı bir skorla kazanan YDÜ oldu. YDÜ aldığı galibiyetle seride 1-0 öne geçti. İkinci karşılaşma 25 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00’da CIU Arena’da oynanacak. Final serisinde 2 galibiyet alan takım sezonun şampiyonu olacak.

YDÜ müthiş oynadı
Karşılaşmaya hızlı başlayan takım ev sahibi YDÜ oldu. Özellikle Özden Demiralp ile hücumsal anlamda organize ataklar geliştiren ve Özden’in şutlarıyla goller bulan YDÜ takımı rakibin oyun planını bir anda bozdu. Özden’in yanı sıra ilk devrede kalesinde harikalar yaratan genç kaleci Doğukan da maçta ön plana çıkan isimler arasındaydı. UKÜ takımında ise hem hücumda hem de savunmada beklenen direncin gösterilememesi mağlubiyeti getiren etken oldu. YDÜ’nün üstün götürdüğü ilk devre 16-8 ev sahibinin üstünlüğünde tamamlandı. İkinci devreye de hızlı başlayan ekip YDÜ oldu. Özden’in üzerine bir adam veren UKÜ takımı antrenörü Harika Kıral’ın bu planı da tutmayınca YDÜ takımında Doğay Ever skorer kimliğiyle ön plana çıkan isim oldu. Daha organize ve kompakt bir görüntü çizen YDÜ takımı karşılaşmadan 35-20’lik galibiyet elde etti ve şampiyonluk için büyük bir avantaj yakaladı.

Şampiyon belli olabilir
İki takım arasında oynanacak ikinci karşılaşmada kazanan takım YDÜ takımı olursa 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak takım olacak. Ancak CIU Arena’da gülen taraf UKÜ olursa seri 3.maça taşınacak.

-------------------------------------------------------------------------

Salon: NEU RA 25 Spor Salonu
Hakemler: Derviş Atakan, Osman Atakan
YDÜ: Doğay Ever (7), Ahmet Altan (3), Suat Erosal, Erdal Şamil, Erdoğan Aşık (3), Ömer Bozkurt (2), Zeeb Choudrhy (1), Murat Çaltınoğlu, Doğukan Mengü, Erdal Yağuzluk (1), Gökay Tatlıyay (4), Fırat Çolakoğlu, Bora Liman, Özden Demiralp (13), Kadir Alkış, Şahin Kopça (1)
UKÜ: Gürkan Birer, Ahmed Elkha Teeb, Cihan Özkan Talaş, Erdi Cingöz (2), Tuğberk Yiğitcan, Hasan Kutay, Kemal Topaloğlu (1), Çağrı Kıral (3), Vuralcan Asal (1), Çağrı Kıral (3), Celal Margilili (2), İbrahim Öksüzoğlu (8), Şemsi Yıldırım, Sezer Saymaz, Arda Kansu, Ersen Bakay (3)
İki dakika cezası alanlar: Dk.55 Suat Erosal, Dk.25 Erdal Şamil, Dk.53 ve 55 Ömer Bozkurt, Dk.11 ve 15 Şahin Kopça (YDÜ) – Dk.13 Kemal Topaloğlu, Dk.56 Çağrı Kıral, Dk.6 Ersen Bakay (UKÜ)

Bu haber toplam 2350 defa okunmuştur