1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ büyük düşünüyor
YDÜ büyük düşünüyor

YDÜ büyük düşünüyor

Türkiye Kadın Basketbol 1. Ligi’ne yükselen YDÜ yeni sezonda ilk 8 içerisinde yer almayı ve Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı, elde edilen başarı, gelecek sezonun hedef planlaması, transferler ve yapılması planlanan yeni salon projesi hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk, takımın Başantrenörü İlker Gözeneli, takım menajeri Bilgin Güldoğuş ve yönetici Umar Göker katıldı.

Günsel: “Hedef ilk 8 ve Avrupa kupaları”
Basın toplantısında ilk konuşmayı YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel yaptı. Günsel yeni sezon heyecanını paylaşmak için basınla bir araya geldiklerini aktararak sözlerine başlarken “Daha önce 1. Lig’e çıkmak istiyoruz demiştik. Bugün 1. Lig’de ne yapacağımızı ve hedefimizi soruyorlar. Biz kendimizi bilerek, iddialı hedefler koyuyoruz. Hedefimiz ilk 8 içerisinde yer almak ve Avrupa kupalarına katılmaktır” şeklinde konuştu. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların ülkemize gelip maç yapma durumu ile ilgili sorular aldıklarını belirten Günsel, bu takımların adaya geleceklerini aktardı.

“İkinci Lig’e yeni takım Girne Üniversitesi”
Günsel basın toplantısında yeni bir bilgiyi de paylaşarak önümüzdeki sezon Girne Üniversitesi’nin Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde yer alacağını ve kardeş takım olarak nitelendirdikleri Girne Üniversitesi’nin YDÜ’nün altyapısı gibi bir görevi olacağını belirtti. Daha çok genç oyunculardan oluşacak ve 1. Lig’e çıkma hedefi taşımayacak olan Girne Üniversitesi’nin ülkedeki genç basketbolcuların profesyonel ortamda oynama şansı yakalacağını aktaran Günsel “Altyapıdan oyuncu yetiştirmeyi Girne Üniversitesi ile sürdüreceğiz” dedi.

Yeni salon projesi
Yeni salon projelerinin olduğunu aktran İrfan Günsel, “Kısa süre içerisinde 2000 – 2500 kişi kapasiteye sahip bir salon yapmayı düşünüyoruz” dedi. Daha büyük bir salonu dolduramayacaklarını düşündükleri için bu kapasiteye sahip bir salon yapmayı planladıklarını aktaran Günsel, salonun kompleks şeklinde olacağını ve içerisinde fitness ve kamp merkezi gibi unsurların olabileceğini dile getirdi. Günsel yeni salonbitene kadar takımın maçlarını yine RA25’te oynayacağını, o salona belki pota arkalarına ek tribünler yapılabileceğini dile getirdi. Günsel ülkede bir takım kurmanın maliyetini karşılayabilecek 50’nin üzerinde şirketin olduğunu ve böylelikle kadın basketbolunun canlanabileceğini söyledi.

Atamtürk: “Umarım Avrupa ortamında da mücadele etme şansı buluruz”
Basın toplantısında konuşma yapan YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk, 1. Lig’e yükselme yolunda anlamlı ve güzel günler yaşadıklarını belirtti. İrfan Günsel’e ülke sporunda farklı bir pencere açılmasına öncülük ettiği için teşekkür eden Atamtürk “Basketbolda artık yeni konuların konuşulacağı bir süreç bizi bekliyor. YDÜ Spor Kulübü olarak basketbolda farklı bir yapılanmamız olacak. Profesyonel bir yapıda altyapıdan yukarı oyuncu taşıyacak bir yapılanma. Kıbrıs Türk sporunda gençlerin hedef koyabileceği bir oluşumdan bahsediyoruz. Umarım Avrupa ortamında da mücadele etme şansı buluruz” şeklinde konuştu.

Gözeneli: “Güzel basketbol oynayan bir takım kurmak istiyoruz”
YDÜ Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İlker Gözeneli yeni sezonda takıma yapmayı planladıkları transferler hakkında konuştu. Sözlerine “Yeni bir heyecan, başlangıç ve bazı kişilerin inanmadığı ligdeyiz” diye başlayan Gözeneli “Bu tür başarıları biz Türkiye’de yaşadık ama Kıbrıs’a gelince elde ettiğimiz başarının ülke için değerini daha iyi anladık” dedi. Sezonu 1-15 Ağustos tarihleri arasında bir günde açmayı planladıklarını aktaran Gözeneli, “1. Lig’de güzel basketbol oynayan, hedefi için mücadele eden bir takım kurmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

İçte 3, dışta 2 transfer tamam
1. Lig’de 4 yabancı hakkının olacağını ve yabancı transferlerde aceleci davranmayacaklarını belirten Gözeneli, istedikleri sisteme yatkın isimler aradıklarını belirtti. Geçtiğimiz sezon takımda yer alan Aslı Sevinç, Tuğçe İnöntepe ve Hülya Özkan ile yeniden anlaştıklarını belirten Gözeneli, Abdullah Gül Üniversitesi ve Osmaniyespor’da forma giyen Lucie Melek Bouters ve Mersin Üniversitesi’nde forma giyen Gizem Sezer’i transfer ettiklerini duyurdu. Gözeneli önümüzdeki sezon yabancı transferini 1 numara, 4 numara, 3 ve 2 numaradan yana kullanmak istediklerini, 2 numara pozisyonundaki oyuncunun aynı zamanda 1 numarada da oynayabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Nevriye Yılmaz ve Işıl Alben iddiaları
YDÜ Başantrenörü İlker Gözeneli, Nevriye Yılmaz ve Işıl Alben ile ilgili transfer iddialarına da açıklık getirdi. Her iki sporcunun önemli Türk oyuncular olduklarını aktaran Gözeneli, sporcuların menajerler vasıtası ile buraya gelmeye sıcak baktıklarını kendilerine ilettiklerini söyledi. Ancak kulübün kendilerine verdiği bütçe ve talimatlar doğrultusunda bu yüksek maliyetli oyuncuları transfer etme düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekledi.

Fotoğraflar: Eren Şişik

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur