1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yarıda kaldı
Yarıda kaldı

Yarıda kaldı

Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisinde inşaatı devam eden, KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na ait Fitness Salonu Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından mühürlendi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun, Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yapımı devam eden Fitness Salonu’nun inşaası Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) bağlı İmar Şubesi’nin, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından konu ile atanan bilirkişinin verdiği rapor doğrultusunda dün durduruldu.

Ener: “Can ve mal güvenliği açısından mühürledik”
Konu ile ilgili gazetemize konuşan LTB Bayındırlık ve İmar Şubesi Amiri Dervişe Ener, İnşaat Mühendisleri Odası’nın ilgili binada imalat hataları tespit ettiğini ve bilirkişilerin inşaat alanına gidip incelemelerde bulunduklarını söyledi.
Ener, ayrıca şu anda ellerine bir proje ulaşmadığını, proje olmadığı için de binada proje hataları var mı, yok mu tespit edemediklerini vurguladı.
İnşaatı can ve mal güvenliği açısından mühürlediklerini, kendilerinin Lefkoşa Türk Belediyesi olarak bina ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası’nın onayını beklediklerini de ifade eden Ener, bina da ayrıca imalat hatalarının olduğunu da tespit ettiklerini ve yeni izin çıkartılması gerektiğini de söyledi.

Aysal: “Vizesiz ve ruhsatsız”
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun, Atatürk Spor Komleksi içerisinde devam eden projesinin vizesiz ve ruhsatsız olduğunu söyledi.
Kendilerine projenin yapımı ve inşaat yöntemiyle ilgili şikayetler geldiğini ve konuyu Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bildirdiklerini söyleyen Aysal, projenin yasal durumunun tamamlanmadığını vurguladı.
Projenin tamamlanmasıyla Oda’ya yeniden gelineceğini ve buradan da ruhsat makamına gidileceğini de söyleyen Aysal, proje yerinde tekrardan inceleme yapılacağını da belirtti. “Şu anda resmi projeyi göremediğimiz için değerlendirme yapamadık” diyen Aysal, resmi prosedür tamamlanmadığı için, inşaatın çalışmasının durdurulduğunu söyledi.

Dahlameroğlu: “İnşaat şirketi ile anahtar teslim anlaştık”
KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Asbaşkanı Ali Dahlameroğlu, inşaatla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tüm işlemleri inşaatı yapmakla mükellef olan HEBO yapı şirketinin yapması gerektiğini, kendilerinin şirketle yapılan anlaşmanın anahtar teslimi olduğunu vurguladı.
Dahlameroğlu, federasyon olarak kendilerinin isteği doğrultusunda proje yapıldığını ancak onay ve vize işleri ile inşaat şirketi HEBO Yapı’nın yapması gerektiğini belirtirken, federasyon olarak kendilerinin sadece belirlenecek olan harçları yatırmanın ilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur