1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yalova’ya yine ret
Yalova’ya yine ret

Yalova’ya yine ret

Yalova, Olağanüstü Genel Kurul yapılması için gerekli 14 imzayı Futbol Federasyonu’na iletti. Ancak Federasyon 4 kulübün imzayı çektiğini ayrıca tasdik memuru tarafından onaylanmadığını belirterek Yalova’nın talebini reddetti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Birinci Lig ekiplerinden Yalova dün 14 kulüpten aldığı imzalarla Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) başvuru yaparak Olağanüstü Genel Kurul talebini iletti. Ancak KTFF, gün içerisinde yaptığı açıklama ile Yalova’nın talebini reddetti. Yapılan açıklamada talebin reddedilme gerekçesinin 4 kulübün imzasını geri çektiği, tutanağın noter tasdikli olmadığı belirtildi.

14 imzalı tutanak verildi
Birinci Lig Play-off mücadelesinde Göçmenköy ile oynadıkları maçta yaşanan olaylar ile ilgili yaptıkları itirazın Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesi sonrası Yalova konuyu Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) taşıma kararı almıştı. Bunun için KTFF Tüzüğü gereği önce Olağanüstü Genel Kurul yapılması gerekiyordu. Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi 3 Süper Lig, 5 Birinci Lig ve 6 İkinci Lig kulübünden aldığı toplamda 14 imzadan oluşan Genel Kurul talep yazısını dün KTFF İdare Amiri Mertan Çiftçi’ye verdi.

KTFF reddetti
Yapılan başvurunun ardından aynı gün içinde KTFF’den Başkan Hasan Sertoğlu imzasını taşıyan bir açıklama geldi. Açıklamada Yalova’nın talebinin reddedildiği belirtildi. Mevcut tutanağın 14 kulübün imzası ile KTFF’ye iletildiği belirtilen açıklamada dört kulübün konuyu YİM’e taşımak için verdiği imzasını geriye çektiği belirtildi. Açıklamada ayrıca tutanakların noter tasdikli olması gerektiği, tutanakta tasdik olmadığı gerekçesi ile Yalova’nın YİM’e gidebilmesi için Genel Kurul talebinin reddedildiği belirtildi.

Açıklama
Konu ile ilgili olarak KTFF başkanı Hasan Sertoğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde: “29 Mayıs 2015 tarihinde Yalova Spor Kulübü'nün Yüksek İdare Mahkemesi'ne (YİM) başvuru yapabilmesi için Genel Kurul toplama isteğiyle ilgili 14 (on dört) imzalı bir tutanak tarafımıza iletilmiş bulunmaktadır.
Mevcut tutanak incelenmiş olup;
1. Tutanakta adı geçen kulüplerimizin 4 (dört) tanesinin Yüksek İdare Mahkemesi'ne gitmenin önünü açacak söz konusu imzalarını geri çekmesi,
2. Tüzük gereği ilgili tutanağın noter tasdikli olması gerekmektedir. Söz konusu tutanağın noter tasdikinin de eksik olduğunu da göz önünde bulundurarak, Yalova Spor Kulübü'nün Yüksek İdare Mahkemesi'ne gidilebilmesi için Genel Kurul toplama isteğinin,
Reddedilmesine,
3. Kulüplerimizden gelebilecek sadece kendi sorunlarımızın geniş çaplı tartışılabileceği bir genel kurul toplantısı isteğini de, ileriki bir tarihte yapabileceğimizi belirtirim”

Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur