1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yakın Doğu galibiyetle başladı: 84-62
Yakın Doğu galibiyetle başladı: 84-62

Yakın Doğu galibiyetle başladı: 84-62

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kupası eleme grubu ilk maçında rakibi Mersin Büyükşehir Beledyesi’ni 84-62 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

A+A-

Necmi USAL (KTSYD/Samsun)

Türkiye Kupası’nda mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), rakibi Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında karşılaşmaya adeta fırtına gibi başladı. Maçın ilk periyodunda, savunmada sert ve dirençli, hücumda ise organize bir Yakın Doğu vardı. Özellikle hücumda Kelsey Bone ve Tiffany Hayes ile sayılar bulan temsilcimiz, ilk periyodu 23-12 önde kapattı. İkinci periyotta ise sahada durgun bir Yakın Doğu vardı.

Hücumda etkili olamayan, savunmada ise rakibini durduramayan Yakın Doğu, farkın kapanmasına neden oldu ve ilk yarı Yakın Doğu’nun 42-35 üstünlüğünde sona erdi. İkinci devreye de fırtına gibi başlayan Yakın Doğu, özellikle Kelsey Bone ve Lucie Melek ile sayılar bularak farkı açmaya başladı. Bu ikiliye Alyssa Thomas’ın sayıları da eklenince, üçüncü periyodu Yakın Doğu 19 sayı farkla 69-50 kapattı.

4. periyotta ise oyunu tamamen kontrolünde tutan YDÜ, dağılmış rakibi karşısında farkı açarak karşılaşmadan 84-62’lik skorla galip ayrıldı. Bu karşılaşmada Kıbrıslı Türk Huriye Cambazoğlu da forma giyerek Türkiye Kupası’nda mücadele eden ilk isim olarak tarihe geçti. Yakın Doğu’da maçın yıldızı Kelsey Bone olurken, Lucie Melek, Tiffany Hayes ve Alyssa Thomas çift haneli sayılara ulaşarak skora katkı koyan isimler oldular.

Yer: Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu
Hakemler: Uygar Kurt, Göksun Öz, Ahmet Dığıllı
Yakın Doğu Üniversitesi: Asena(2), Kelsey Bone(19), Bahar(3), Lucie Melek(15), Aslı(8), Tiffany Hayes(14), Gizem(1), Dabovic(5), Tuğçe(7), Alyssa Thomas(10), Huriye
Mersin Büyükşehir Belediyesi: Çisem(3), Emel(3), Hartley(14), Ashley(5), Tuğba(5), Marina(10), Gülşah(8), Henry(6), İlknur, Duygu(8)

Bu haber toplam 1309 defa okunmuştur