1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YAK: “Şiddetle kınıyoruz”
YAK: “Şiddetle kınıyoruz”

YAK: “Şiddetle kınıyoruz”

Yenicami Ağdelen Kulübü şiddeti kınadı, Çetinkaya cephesi fotoğrafla cevap verdi

A+A-

 

• Yenicami Ağdelen Kulübü (YAK), GAÜ Çetinkaya ile oynadıkları U15 Ligi Yarı Final karşılaşması sonrasında takım futbolcuları ve antrenör Burcan Cantaş’ın saldırıya uğradığını belirterek “Final maçlarımız öncesi yaşanan bu durumdan Kulübümüzün zarar görmesini uman bu anlayışa sahip kişileri şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı

• FOTOĞRAFLI CEVAP GELDİ... Çetinkaya cephesi ise U15 takımı antrenörü Bilbay Geceyatmaz’ın fotoğrafını yayınlayarak “Bazen bir fotoğraf 10 sayfalık basın bildirisine bedeldir. YAK yönetiminin bugün yayımladığı basın bildirisine karşı sadece U-15 takımımızın hocasının resmini yayınlıyoruz” ifadelerini kullandı

Yenicami, Cumartesi günü U15 Ligi’nde oynanan ve Yenicami’nin 2-0 üstünlüğü ile sona eren GAÜ Çetinkaya yarı final karşılaşması sonrasında yaşananları kınadığını belirten bir açıklama yaptı. Yenicami Yönetim Kurulu imzası ve “Artık Yeter” başlığı ile yapılan açıklamada galibiyet sevinci ile otobüse giden oyuncuların yaşadıkları saldırı ve antrenör Burcan Cantaş’a darp girişimi olduğu ileri sürülerek, bunun kabul edilemez bur durum olduğu vurgulandı. Yaşananların kınandığı belirtilen açıklamada Çetinkaya’nın konu ile ilgili açıklama yapması istenirken, sarı kırmızılılar gün içerisinde yaşananlara cevap verdi. U15 antrenörü Bilbay Geceyatmaz’ın fotoğrafını yayınlayan GAÜ Çetinkaya, “Bazen bir fotoğraf 10 sayfalık basın bildirisine bedeldir” açıklamasını yaptı.

Yenicami: “Artık Yeter”

Yenicami’nin konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklama şöyle: “U15 YAK - GAÜ Çetinkaya yarı final maçı sonrasında yaşananları kınıyoruz. Galibiyetle gelen sevinci ve gururu yaşamamız gereken bir ortamda oyuncularımızın otobüse girerken yaşadıkları saldırıyı konuşmak bizleri üzmektedir. Henüz değerli oyuncularımızdan Ünal Kaya’ya, Süper Lig’in son maçında yapılan saldırı zihnimizden silinmeden yine bir Çetinkaya maçı sonrası Burcan Hocamıza darp girişimini yaşamamız kabul edilemez bir durumdur. 

Ülkemizde futbol en çok ilgi gören ve en çok sporcunun bulunduğu spor dalıdır. Başbakanımızın ilgisi ve Federasyonumuzun çalışmalarını takdir ediyoruz. Hal böyleyken tüm kulüplerin uğraşısı Futbolun Markasını daha da artırmak olmalıdır. Yaşanan bu tip saldırılarla istenilen düzeye çıkmamamız mümkün değildir. Geçen haftalarda 2016 Avrupa Kupası’nda yer alan İzlanda için Cumhurbaşkanımızın verdiği demeci unutmamalıyız. Tüm Futbol paydaşlarının çabası bu yönde olmalıdır. Sahadaki mücadeleyi kimin kazandığı önemli değildir. Mücadele sırasında, öncesi ve sonrası yapılanlar daha önemlidir. Spor kulüpleri Yöneticileri olarak ne yaptığımız, niçin yaptığımız konusunda çok dikkatli olmalıyız. Unutmamalıyız ki U15 gibi liglerin kuruluş amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları ahlaklı ve topluma faydalı bireyler haline getirmektir. Bundan dolayı biz yöneticilerin davranışları gençlerimizin örnek alabilecekleri seviyede olmalıdır.”

“Gençlerimize vermek istediğimiz mesaj bu mu?”

“Şimdi soruyoruz; yetiştirmek istediğimiz gençliğe vermek istediğimiz mesaj küfür, saldırganlık ve kaybedilen bir maç sonunda taşkınlık çıkarmanın doğru olduğu yönünde midir? Yoksa, maçların sonuçlarında kazanma yanında kaybetmenin de olası olduğu ve önemli olanın her iki sonucu onurlu bir duruşla karşılamanın olduğu mudur? Cumartesi oynanan karşılaşmada bir daha gördük ki saha içerisinde sadece futbol oynayan centilmen gençler vardı. Hatta süper liglerimizi aratmayacak güzellikle bir futbol oynandı. Maalesef saha kenarındaki agresif ve negatif hava saha içine de yansıdı. Maç sonucunda yaşananlar da saha içinden değil saha dışından motive edildi. Kulübümüzün kültüründe kavga yoktur ve olmayacaktır. Her galibiyet sonrası yaşananları sırf galip geldik ve sevindik diye sebep gösterip darp girişimlerini haklı gösteren bir anlayışa da kayıtsız kalacağımızı kimse zannetmesin.  Gerek Federasyon gerekse de Polis nezdinde girişimlerimizi yapıp sonuna kadar takip edeceğiz. Final maçlarımız öncesi yaşanan bu durumdan Kulübümüzün zarar görmesini uman bu anlayışa sahip kişileri şiddetle kınıyoruz.”

“Çetinkaya Kulübünü açıklama yapmaya davet ediyoruz”

“Çetinkaya Kulübü ezeli ve ebedi dostumuzdur. Aramızdaki rekabet tatlı sert olabilir. Ancak son zamanlarda bu güzel rekabetin şiddete dönüştürülmesi üzücü ve endişe vericidir. Oyuncumuz Ünal Kaya’ya Süper Ligin son maçında yapılan fiziki darbı gerçekleştiren Çetinkaya oyuncularına kulüpleri tarafından ceza verilmediğini üzülerek gördükten sonra şimdi de U15 maçı sonunda yaşanan ve kabul edilemeyecek düzeydeki olaylardan sonra Çetinkaya yönetiminin yapacağı açıklamayı merakla bekliyoruz. Kulübümüz her iki olayla ilgili olarak Çetinkaya Kulübünün en azından üzüntülü olduklarını belirten bir açıklama yapmasını beklemektedir.”

--------------------------------------------

Çetinkaya’dan fotoğraflı cevap

Yenicami’nin yaptığı açıklamanın ardından gün içerisinde GAÜ Çetinkaya cephesinden fotoğraflı bir açıklama geldi. Sarı kırmızılılar U15 takımı antrenörü Bilbay Geceyatmaz’ın fotoğrafını yayınlayarak “Bazen bir fotoğraf 10 sayfalık basın bildirisine bedeldir. YAK yönetiminin bugün yayımladığı basın bildirisine karşı sadece U-15 takımımızın hocasının resmini yayınlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur