1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YABANCIYA DÜZENLEME
YABANCIYA DÜZENLEME

YABANCIYA DÜZENLEME

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, Futbol Kulüpler Birliği’nin yapmış olduğu tavsiye kararının önümüzdeki sezon uygulanmasına karar verdi

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Futbol Kulüpler Birliği’nin yabancı uyruklu futbolcularla ilgili tavsiye kararının önümüzdeki sezon için değerlendirme kararı aldı. Tavsiye kararı, yabancı uyruklu futbolcu konusunun 2+1 olarak devam etmesi, 1 Kıbrıslı Rum oyuncu kontenjanının 1 Kıbrıslı Rum veya 1 TC uyruklu şeklinde düzenlenmesi yönündeydi.
KTFF Yönetim Kurulu aldığı kararları açıkladı. Futbol Kulüpler Birliği geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda yabancı uyruklu futbolcu kontenjanının 2+1 olarak kalması yönünde karar üretirken, Süper Lig’de 1 olan Kıbrıslı Rum futbolcu kontenjanının 1 Kıbrıslı Rum veya 1 TC uyruklu futbolcu şeklinde düzenlenmesi yönünde karar üretmişti. Futbol Kulüpler Birliği’nin 22 Temmuz tarihinde ilettiği tavsiye kararı KTFF tarafından değerlendirilirken, önümüzdeki sezon için değerlendirilmesine karar verdi.

Maça giriş üst rakamı 20 TL
Yönetim Kurulu ayrıca düzenlenecek tüm resmi müsabakalara giriş ücretinin üst rakamının 20 Türk Lirası olmasına, kadın ve 15 yaş-altı çocuklar için girişin daha önce olduğu gibi ücretsiz olmasına karar verdi. Daha önce müsabakalara giriş ücretinin üst rakamı 15 Türk Lirası’ydı. Yapılan açıklamada ayrıca yeni sezon harçları ve lisans ücretlerinin federasyon resmi sitesinden duyurulmasına karar verildi. Serbest Transfer Tazminatlarının BTM Ligi futbolcuları için belirlenen kısmının ilgili talimat içerisinde yeniden düzenlenerek resmi siteden duyurulması kararı da üretildi.

Statüler ve talimatlar düzenlenerek yayınlandı
KTFF Yönetim Kurulu, Süper Kupa Statüsü, Kıbrıs Kupası Statüsü, Süper Lig Statüsü, Ahmed Sami Topcan Kupası, A2 Ligleri Statüsü, Müsabaka Talimatı, Centilmenlig Talimatı, Amatör Yerli Futbolcu Talimatı ve Profesyonel Yabancı Uyruklu Futbolcu Talimatı'nın düzenlenerek www.ktff.org adresinden yayınlanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, Yeniceköy ve Gayretköy’ün sunduğu dilekçeler konusunda Tahkim Kurulu'ndan görüş alınmasına karar verdi. KTFF Etik Kurulu'ndan eksilen üyeliğe Avukat Deniz Düzgün'ün getirilmesine karar veren Yönetim Kurulu, kurul başkanlığına da Avukat Savaş Çakıcı'nın atanması yönünde karar üretti.

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur