1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Ya İngiltere ya da BAL’ın üstü”
“Ya İngiltere ya da BAL’ın üstü”

“Ya İngiltere ya da BAL’ın üstü”

Ülkemizi son iki sezondur Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL)’nde temsil eden Mustafa Yaşınses hedeflerini YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

 

 

Hüseyin KIRAL

Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolcularından olan Mustafa Yaşınses son iki sezondur Türkiye BAL Ligi’nde ülkemizin ismini başarı ile duyurdu. Geçtiğimiz sezon Kastamonuspor’un, BAL Ligi’nden şampiyon olarak bir üst lige çıkmasında büyük katkısı bulunan Mustafa Yaşınses, bu yıl da yarım sezon formasını giydiği Amasyaspor’u şampiyonluk yarışının içinde son maça kadar mücadele etmesine katkı koydu. Ancak Amasyaspor şampiyonluğu ikili averajla kaybetti. Milli takım antrenmanları için adaya gelen Mustafa Yaşınses, milli takımda bulunmasının kendisi için onur olduğunu belirtti.

“Önemli olan sisteme ayak uydurmak”
Son iki sezondur Türkiye’de forma giyen Mustafa Yaşınses, iki sezonda yaşadıklarını değerlendirirken kariyeri adına çok iyi işler çıkardığını söyledi. Mustafa Yaşınses, geçtiğimiz sezon Kastamonuspor’da şampiyonluk yaşadığını ve bu yaşanan şampiyonluğu ömür boyu unutmayacağının altını çizdi. Yaşınses, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kastamonu taraftarlarından devamlı olarak övgü dolu sözler aldığını söyledi.
Yıldız futbolcu, bu sezon da Amasyaspor’a ikinci yarının başında geldiğini ve orada da son maça kadar şampiyonluğu kovaladıklarını, ancak ikili averajla son anda şampiyonluğu kaybettiklerini belirtti.
Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde tam bir profesyonel anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Mustafa Yaşınses, “Oradaki sisteme ayak uydurdum, fiziksel ve mental anlamda kendimi iyi hazırladım ve başarılı olmak için çok çalıştım.” dedi.

“Önce İngiltere, sonra Türkiye”
Milli takım çalışmaları için ülkeye dönen başarılı futbolcu Mustafa Yaşınses geçtiğimiz gün yapılan ilk toplantı ve ilk idmanın ardından dün sabah izinli olarak İngiltere’ye uçtu.
İki sezondur Türkiye BAL Ligi’nde ortaya koyduğu futbolla beğeni toplayan Mustafa Yaşınses, İngiltere İkinci Ligi’nde mücadele eden bir takımın menajeri ile görüşmek üzere adadan ayrılırken, orada anlaşma sağlayamadığı takdirde, Türkiye kulüplerinden gelen teklifleri değerlendireceğini belirtti. Mustafa Yaşınses, Türkiye BAL Ligi’nin dışında mücadele eden 3-5 tane kulüpten çok ciddi teklifler aldığını, ancak İngiltere’de profesyonel olarak futbol oynamak istediğini kaydetti.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur