1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Uzun yıllar oynamak isterim”
“Uzun yıllar oynamak isterim”

“Uzun yıllar oynamak isterim”

Türk Ocağı’nın Güney Kıbrıs’tan getirdiği Kıbrıslı Rum kaleci Matheu Andreau YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Süper Lig’in Girne bölgesi ekibi Türk Ocağı’nda geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’tan getirilen Kıbrıslı Rum kaleci Matheu Andreau ilk karşılaşmasını oynadı. Yalova ile oynanan ve golsüz sona eren hazırlık karşılaşmasında görev yapan Matheau, gerek antrenmanlarda gerekse karşılaşmadaki performansı ile beğeni topladı. 25 yaşındaki kaleci, transferi ile ilgili düşüncelerini ve kariyerini YENİDÜZEN’e anlattı.

Andreau: “Ortamı çok iyi buldum”
Kıbrıslı Rum kaleci Matheu, henüz burada 2-3 günlük bir süredir bulunmasına rağmen ortamı çok iyi bulduğunu, arkadaşlığın ön planda olduğunu dile getirdi. Matheu, şu anda karar vermek için çok erken olduğunu kaydederken, ortamı beğendiği takdirde uzun yıllar Kuzey Kıbrıs’ta oynamak istediğini ifade etti.

Rum kaleci Matheu kimdir?
Türk Ocağı’nın Güney Kıbrıs’tan getirdiği Kıbrıslı Rum kaleci Matheu, Güney Kıbrıs’ın önemli takımlarında forma giydi. 1,92 boyunda ve 25 yaşında olan file bekçisi, futbola başladığı ilk dönemlerinde Güney Kıbrıs takımlarından AEK Larnaka ve Anorthosis Famagusta takımlarında oynadı. Matheu, yaptığı açıklamada son 1 yıldır hiçbir takımda forma giymediğini dile getirdi.

Yalova maçında forma giydi
Ocak takımına 3 gün önce katılmasına rağmen, alışma sürecini yavaş yavaş atlatmaya başlayan Matheu, geçtiğimiz gün Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanan Yalova maçında forma giydi. Yaklaşık olarak 55 dakika sarı siyahlıların kalesini koruyan Matheu, oyun içerisindeki duruşu ve tecrübesiyle taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı. Başarılı kaleci, maçın 55’inci dakikasında yerini Cenk’e bıraktı.

Bu haber toplam 1877 defa okunmuştur