1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ülke futbolunda bir ilk
Ülke futbolunda bir ilk

Ülke futbolunda bir ilk

Birinci Lig’de Değirmenlik konuk olduğu Düzkaya’yı 2-1’lik skorla yenerken Kıbrıs Türk futbol tarihinde ilk defa Değirmenlik’ten Kıbrıslı Rum Demetris Vasiliou maçta görev aldı

A+A-

 

 

Stat: Nihat Bağcıer Stadı
Hakemler: Serkan Durmaz, Ömer Doğru, Hüseyin Özaşık
Düzkaya: Mehmetemin İlter, Menteş Mertkaya, İbrahim Eker (Dk.46 Onur), Hüseyin Şevki, Türkay Aykutlu, Cemil Şenkahraman (Dk.85 Cemal), Salih Zincirkıran, Ercan Oyal, Yağış Gençay, Serdar Dural, Bekir Yıldız
Değirmenlik: Halil Küçük, Burçin Kerimoğulları, Asilkan Sadıkoğlu, Talat Dağer, Emrah Güler, İbrahim Mert (Dk.80 Demetris Vasiliou), Haşim Girgin, Sercan Çoban, Hasan Mercan (Dk.55 Gençali), Ali İmam, Şevki Emir (Dk.90 Birkan Gertik)
Goller: Dk. 40 Bekir Yıldız (Düzkaya) – Dk.10 Sercan Çoban, Dk.83 Ali İmam (Pen) (Değirmenlik)

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Birinci Lig’in üçüncü hafta mücadelesinde Düzkaya deplasmanına konuk olan Değirmenlik rakibini 2-1’lik skorla yenerek 3’üncü maçında üçüncü galibiyetini aldı. Değirmenlik bu maçta daha önce anlaşmaya vardığı Kıbrıslı Rum futbolcu Demetris Vasiliou’yu kadroya aldı ve maçın son 10 dakikasında oynattı. Diğer Kıbrıslı Rum futbolcusu Argyris Christofi ise henüz hazır olmadığı için maç kadrosunda yer almazken, karşılaşmayı saha kenarından takip etti.

Vasiliou son 10 dakikada oynadı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Süper Lig’de 1, Birinci ve İkinci Lig’de 2 Kıbrıslı Rum futbolcunun oynatılması kararı sonrası Değirmenlik, kadrosuna dahil ettiği Demetris Vasiliou takımı adına ilk kez forma giydi. Düzkaya ile Çatalköy’de oynanan karşılaşmanın 18 kişilik kadrosunda yer alan Vasiliou, takımının 2-1 kazandığı maçın son 10 dakikasında takım teknik direktörü Ahmet Zaifoğlu tarafından oyuna dahil edildi. Ön libero mevkisinde oynayan Vasiliou, ilk maçına nazaran yaptığı pas alış verişleri ile dikkat çekti.

Christofi kadroya alınmadı
Henüz tam hazır olmadığı gözlemlenen Demetris Vasiliou’nun takımı ile antrenmanlara katılmaya başladığı, ilerleyen haftalarda daha fazla forma şansı bulması bekleniyor. Öte yandan Değirmenlik’in geçtiğimiz gün kadrosuna dahil ettiği diğer bir Kıbrıslı Rum futbolcu Argyris Christofi ise henüz hazır olmaması nedeni ile 18 kişilik kadroda yer almadı. Maçı saha kenarından takip eden Christofi, takımına destek verdi.

Değirmenlik 3’te 3 yaptı
Düzkaya’ya konuk olan Değirmenlik maçın 10’uncu dakikasında savunma arkasına sarkan Sercan’ın kaydettiği golle maçta 1-0 öne geçti. Daha sonra oyunu dengeleyen Düzkaya 40’ıncı dakikada rakip ceza yayı üzerinde serbest vuruş kazandı. Bekir Yıldız’ın yerden kullandığı vuruş ağlarla buluşurken ilk devre bu sonuçla tamamlandı. Maçın ikinci devresinde Düzkaya rakibi karşısında daha baskılı oynasa da dakikalar 82’yi gösterdiğinde Değirmenlik’ten Sercan, Düzkaya savunması tarafından ceza alanı içerisinde düşürülünce konuk ekip penaltı atışı kazandı. Ali İmam’ın 83’üncü dakikada güzel penaltı golünün ardından maçta başka gol olmayınca Değirmenlik rakibini deplasmanda 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Değirmenlik puanını 9 yaparken, Düzkaya 1 puanda kaldı.

Bu haber toplam 2261 defa okunmuştur