1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Ülke futboluna vurulan bir darbe”
“Ülke futboluna vurulan bir darbe”

“Ülke futboluna vurulan bir darbe”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BAL takımlarına giden futbolcularla ilgili açıklama yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarına giden futbolcularla ilgili olarak “Artık Yeter” başlığı ile bir açıklama yaptı. Sertoğlu, futbolcuların BAL ligine gitmesinin kulüplere ve ülke futboluna vurulan bir darbe olduğun, bunun böyle devam edemeyeceğini belirtti.

Önümüzdeki 15 gün içerisinde tüm ilgili ve yetkililerin bu konuda bir adım atmaması durumunda ligleri durdurma ve ara verme gibi alternatiflerin değerlendirileceği bir genel kurul çağıracaklarını belirten Sertoğlu, “Gerekirse kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz” açıklamasını yaptı.

Sertoğlu “Futbolu bitirme noktasına gelmiştir”
Sertoğlu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Mevcut sistemde gelmiş geçmiş siyasi iktidarlar döneminde kulüplerin sadece oy deposu olarak görülmesi seçim zamanında ağızlarına bir parmak bal çalarak oylarının sömürülmesi, problemler baş gösterdiğinde, kimsenin ilgilenmemesi, bunlar da yetmezmiş gibi, yıllarca uğraşıp bir yıldız futbolcu yetiştiren kulüplerimizin fikri bile sorulmadan elini kolunu sallaya sallaya başka bir ülkeye transfer olması ve kulüplerin bundan hiçbir gelir elde edememesi hem kulüpleri hem de futbolu bitirme noktasına getirmiştir.”

“Girişimlerden sonuç çıkmaması bizi ve kulüpleri rahatsız ediyor”
“Biz Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetimi olarak her gün bu konu ile ilgili girişimler yapmaktayız, yapmaya da devam edeceğiz. Tüm tarafları bu konularla ilgili bilgilendirmekteyiz. Ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamaması hem bizi hem de kulüplerimizi ciddi derecede rahatsız etmiştir. Zaten izolasyonlar altında ezilen futbolumuzun bir de bu şekilde baltalanmasına asla izin vermeyeceğiz.Tüm tarafları bu konu ile ilgili çalışma yapmaya ve kulüplerimizi rahatlatıcı adımlar atmaya davet ediyoruz.”

Radikal kararlar için genel kurul
“Transfer sezonu bittiği ve ikinci yarının başladığı bu günlerde hala daha kulüplerimizin yıldız futbolcularının kaçıp Türkiye BAL Ligine transfer olmaları kulüplerimize ve futbolumuza vurulan darbeden başka bir şey değildir. Bu böyle devam edemez. Artık yeter.
Önümüzdeki 15 gün içerisinde, tüm ilgili ve yetkililerin bu konuda bir adım atmaması durumunda, ligleri durdurma,  liglere ara verme ve geleceğimizle alakalı tüm alternatiflerin değerlendirileceği bir genel kurul çağıracağımızı ve gerekirse kendi göbek bağımızı kendimizin keseceğini tüm kamuoyuna bildirir, saygılar sunarım.”

Bu haber toplam 1405 defa okunmuştur