1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ başladı DAÜ bitirdi: 21-30
UKÜ başladı DAÜ bitirdi: 21-30

UKÜ başladı DAÜ bitirdi: 21-30

Hentbol Kadınlar Ligi’nde DAÜ, UKÜ’yü deplasmanda mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi ve finale adını yazdıran ekip oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) play-off yarı final maçında 3. kez karşı karşıya geldi. Kazanan takımın finale yükseleceği maçta gülen taraf rakibini deplasmanda 30-21 mağlup eden DAÜ takımı oldu. DAÜ finalde güçlü Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) karşısında şampiyonluk arayacak.

UKÜ hızlı başladı
Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip ev sahibi UKÜ takımı oldu. Müthiş bir oyunla rakibi karşısında arka arkaya goller bulan UKÜ takımında özellikle Emine Bayar ve Betül Çamlı’nın skorerliğiyle fark bir ara 5 sayıya kadar çıktı. Emine Bayar’ı marke etmekle görevlendirilen Deni Koleva arka arkaya iki kez 2 dakika cezası alarak takımını panik havasına soktu. İlk devresinde tamamen UKÜ üstünlüğünde geçen karşılaşmada taraflar soyunma odasına 15-13 UKÜ üstünlüğünde girdi.

DAÜ bir açıldı pir açıldı
Ancak ikinci devrede sahada bambaşka bir DAÜ takımı vardı. Rakibinin büyük bir baskı altına alan ve rakibi sürekli olarak hataya zorlayan DAÜ takımı Doğaç Tosun, Ayşe Mullacuma ve Deni Koleva ile goller bularak oyuna dengeyi getirdi. UKÜ takımı gereksiz ve basit hatalar yaparak rakibinin direncinin artmasına sebep oldu. DAÜ takımı önce beraberliği sağlarken ardından yakaladığı hızlı hücumları iyi değerlendirdi ve farklı bir galibiyet elde etti. DAÜ’de takımın antrenör-hentbolcusu Makbule Nurtunç da oyunun kritik dakikalarında yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutan isim oldu. Karşılaşmanın son 10 dakikasında iyice oyundan düşen UKÜ rakibi karşısında 30-21 mağlup oldu ve final hayallerini sonlandırmış oldu. Karşılaşmada 8 gol atan Deni Koleva maçın en skorer ismi oldu.

Dev final yarın
Karşılaşmayı kazanan DAÜ takımı ise seride durumu 2-1’e getirerek YDÜ’nün ardından adını finale yazdıran ekip oldu. Klasman müsabakalarında rakibini her iki maçta da mağlup etmeyi başaran YDÜ takımı final serisine 1-0 önde başlayacak. YDÜ ile DAÜ arasında oynanacak final serisinin ilk maçı yarın saat 19.00’da NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak. YDÜ maçı kazanması halinde 2014-2015 Hentbol Büyük Kadınlar Ligi şampiyonu olacak.

----------------------------------------------------

UKÜ 21-30 DAÜ
Salon: CIU Arena
Hakemler: Tolga Kınacı, Halim Güdenoğlu
UKÜ: Betül Çamlı (4), Nejla Şahbaz, Esma Şahin, Büşra Çete (5), Raife Öztürk, Fatma Ayaz (1), Emine Bayar (5), Nahide Sorel, Şerife Güleş, Cansın İskender (3), Melisa Özer (2), Beliz Özügüney (1), Ayşe Şahin, Azize Kartal
DAÜ: Ayşe Kartal (2), Çağla Cesur (2), Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer, Birsen Nurtunç (3), Doğaç Tosun (6), Seval Tosunlar (4), Ayşe Mullacuma (6), Emine Kömürcügil, Nazlıhan Koruk, Denitsa Koleva (8), Makbule Nurtunç, Ceren Keskinerler, Meryem Bozkurt, Damla Lisaniler, Sıdıka Nurtunç
İki dakika cezası alanlar: Emine Bayar, Melisa Özer, Beliz Özügüney (2), Ayşe Şahin (UKÜ) – Çağla Cesur (2), Emine Hızlıer, Denitsa Koleva (3) (DAÜ)
Kırmızı kart: Denitsa Koleva (DAÜ)

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur